Котлетки виходять соковитими, дуже пишними, м’якими і приголомшливо смачними. Їх можна навіть на святковий стіл подати! Ваші близькі залишаться задоволеними на сто відсотків від таких котлет!
Які продукти знадобляться:
- будь-який фарш, але найсмачніше з свинячо-яловичого – 1-1,5 кг;
- картопля середнього розміру – 3-4 штуки;
- цибуля ріпчаста – 3-4 штучки;
- булочка – одна штучка (підійде і білий хліб);
- куряче яйце – одна штучка;
- молоко / олія соняшникова / гірчиця / сіль / чорний мелений перець.
Покроковий процес приготування смачних котлет
З картоплі зрізаємо шкірку, з цибулі знімаємо лушпиння. Ріжемо їх шматками і перемелюємо в блендері, можна зробити це за допомогою м’ясорубки.
Булку ламаємо на шматочки і заливаємо молоком так, щоб воно повністю закрило їх. Хліб повинен добре просочитися молоком і розбухнути.
Фарш викладаємо в глибоку миску, додаємо в нього булку разом з молоком, подрібнені овочі, одну ст. л. ложку гірчиці, яйце, солимо, перчимо і розмішуємо. Гірчицю теж краще класти на свій смак, все залежить від її гостроти.
Вливаємо ще ложку соняшникової олії і знову мішаємо. Залишаємо фарш на десять хвилин в спокої.
У сковорідку налийте трохи олії, підігрійте його і викладіть сформовані руками котлетки. Котлети ліпимо мокрими руками.
Смажимо їх на вогні середньої потужності спочатку на одній стороні до рум’яного стану, потім з іншого боку, закривши кришкою. Тушкуємо на мінімальному вогні.
Можна ще приготувати зажарку, залити котлетки томатним соком і так тушкувати. Вийде смачно і підлива підійде до будь-якого гарніру.