Дуже соковиті і смачні котлети за рецептом моєї бабусі

Соковиті і смачні котлети - рецепт приготування Котлети

Котлетки виходять соковитими, дуже пишними, м’якими і приголомшливо смачними. Їх можна навіть на святковий стіл подати! Ваші близькі залишаться задоволеними на сто відсотків від таких котлет!

Які продукти знадобляться:

  • будь-який фарш, але найсмачніше з свинячо-яловичого – 1-1,5 кг;
  • картопля середнього розміру – 3-4 штуки;
  • цибуля ріпчаста – 3-4 штучки;
  • булочка – одна штучка (підійде і білий хліб);
  • куряче яйце – одна штучка;
  • молоко / олія соняшникова / гірчиця / сіль / чорний мелений перець.

Покроковий процес приготування смачних котлет

З картоплі зрізаємо шкірку, з цибулі знімаємо лушпиння. Ріжемо їх шматками і перемелюємо в блендері, можна зробити це за допомогою м’ясорубки.

Булку ламаємо на шматочки і заливаємо молоком так, щоб воно повністю закрило їх. Хліб повинен добре просочитися молоком і розбухнути.

Фарш викладаємо в глибоку миску, додаємо в нього булку разом з молоком, подрібнені овочі, одну ст. л. ложку гірчиці, яйце, солимо, перчимо і розмішуємо. Гірчицю теж краще класти на свій смак, все залежить від її гостроти.

Вливаємо ще ложку соняшникової олії і знову мішаємо. Залишаємо фарш на десять хвилин в спокої.

У сковорідку налийте трохи олії, підігрійте його і викладіть сформовані руками котлетки. Котлети ліпимо мокрими руками.

Смажимо їх на вогні середньої потужності спочатку на одній стороні до рум’яного стану, потім з іншого боку, закривши кришкою. Тушкуємо на мінімальному вогні.

Можна ще приготувати зажарку, залити котлетки томатним соком і так тушкувати. Вийде смачно і підлива підійде до будь-якого гарніру.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар