Дешевий Різдвяний салат. Кращий, чим олів’є та мімоза

Різдвяні страви

Святковий Різдвяний салат із найпростішого набору продуктів. Виходить апетитним, ситним та оригінальним.

Необхідні продукти:

  • картопля, 3 шт;
  • яйця, 4 шт.;
  • сир, 100 г;
  • часник, 2 зубчики;
  • кукурудза консервована 3 ст.л;
  • куряче філе відварене або копчене, 200 г;
  • огірок, 1 шт;
  • майонез, кріп, сіль;

Для маринування цибулі

  • цибуля, 1 шт;
  • сіль та цукор по 1 ч.л;
  • вода, 1 склянка.
  • оцет, 2 ст.л

Як приготувати Різдвяний салат

Картоплю натираємо на тертці для корейської моркви, промиваємо холодною водою, щоб видалити крохмаль і віджимаємо.

Обсмажуємо картоплю в розігрітій олії до золотистості, присолюємо і перчимо, остуджуємо на паперовому рушнику. Щоб видалити надлишки олії.

Для цибулі робимо маринад із води, солі та цукор, оцту (2 ст.л). Цибулю ріжемо тонкими півкільцями і маринуємо протягом 30 хвилин. Віджимаємо.

Відварюємо яйця та відокремлюємо білки від жовтків. Останні розминаємо виделкою та змішуємо з тертим на середній тертці сиром, часником. Додаємо дрібно різаний кріп та майонез, перемішуємо. З цієї маси формуємо кульки, трохи більше ніж волоські горіхи.

Білок дрібно нарізаємо та змішуємо з цибулею, свіжим огірком, порізаним кубиком та шматочками м’яса, кукурудзою. Трохи солимо і заправляємо майонезом.

Викладаємо цей салат на тарілку і по краю обсипаємо смаженою картоплею.

У середину салату викладаємо гілочки кропу і на них кульки з жовтка із сиром та часником.

Дешевий Різдвяний салат. Кращий, чим олів'є та мімоза

Виходить гарне гніздо із пташиними яйцями. Такий салат точно стане окрасою вашого столу і сподобається всім гостям.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар