Дешево та смачно. Свинячі грудки готую за рецептом вже багато років

Другі страви з м'яса

М’яка і пікантна свиняча грудка виходить лише в одному випадку, коли ви використовуєте цей рецепт. Маринад для м’яса і є запорукою успішного приготування. Також готуватимемо і гарнір – запечену картоплю з грибами та цибулею.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • грудинка свиняча, 1400 г;
  • сіль, 15 г;
  • коріандр, 1 год.
  • суміш перців;
  • перець чилі, 1 шт;
  • часник, 7 зубчиків;
  • олія соняшникова;
  • гірчиця та соус для барбекю, по 1 ч.л.

Для приготування картоплі необхідно:

  • картопля, 4 великі шт;
  • цибуля, 1 шт;
  • гриби, 100 г;
  • сир, 70 г;
  • часник, сметана або майонез, шматочок вершкового масла.

Процес приготування свинячої грудки

Робимо квадратні надрізи з одного боку грудинки та змащуємо сіллю, сумішшю перців, коріандром та іншими спеціями.

Подрібнюємо часник гострий перець і змішуємо з гірчицею та соусом.

Змащуємо грудинку з усіх боків, добре втираючи суміш. Обсипаємо нарізаною зеленню.

Дешево та смачно. Свинячі грудки готую за рецептом вже багато років

Обертаємо фольгою і маринуємо близько 4 годин, а краще всю ніч.

Картоплю в мундирах миємо, обсушуємо паперовими серветками і обертаємо фольгою.

Відправляємо м’ясо у фользі та картоплю в духовку, де й випікаємо при 200 градусах близько 1 години.

Цибулю ріжемо кубиком, гриби шматочками.

Обсмажуємо до напівготовності цибулю, потім додаємо гриби, смажимо до готовності, солимо і перчимо.

Сир натираємо на тертці. Часник пропускаємо через прес.

Змішуємо цибулю та гриби з сиром та часником, невеликою кількістю сметани та майонезу.

Змащуємо цим соусом верх м’яса та запікаємо далі.

Картоплю відкриваємо, ріжемо на дві частини, на кожну укладаємо шматочок вершкового масла та соус з грибами, закриваємо фольгою та допікаємо ще 20 хвилин.

Подаємо апетитну та смачну страву на стіл. Можна в середину викласти м’ясну нарізку, а навколо розкласти картоплю, позбавлену від фольги або розкласти все по тарілках і присипавши зеленню.. Не забуваємо про смачні соуси та салати.

Дешево та смачно. Свинячі грудки готую за рецептом вже багато років

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар