Човники з кабачків в духовці

Човники з кабачків в духовці - рецепт Другі страви з кабачків

Якщо ви віддаєте перевагу обходитися без окремо приготованого гарніру, пропонуємо простий рецепт човників з кабачків, фаршированих сумішшю шинки і помідорів, запечених під шаром сиру. Смак виходить настільки багатим, що не вимагає ніяких доповнень, тому страву сміливо можна вважати самодостатньою! Тут з’єднуються і овочі, і м’ясний продукт, і велика кількість сирної стружки. Максимум, що може доповнити цей ситний і повноцінний мікс – ароматна зелень або овочева нарізка.

Інгредієнти:

  • кабачок – 1 шт. (близько 300 г);
  • помідор – 100 г;
  • цибуля – 100 г (1 маленька головка);
  • шинка – 50 г;
  • сир – 50 г;
  • сметана – 1 ст. ложка;
  • сіль, перець – за смаком;
  • рослинна олія (для смаження) – 1-2 ст. ложки.

Процес приготування човники з кабачків

Для рецепта беремо молодий кабачок з тонкою шкіркою, миємо й обсушуємо. Видаляємо плодоніжки, а потім розрізаємо плід вздовж навпіл. За допомогою чайної ложки вичищаємо всю м’якоть, залишаємо тільки дно і стінки завтовшки близько 5 мм. Виходять акуратні човники, готові до фарширування.

Всю кабачкову м’якоть дрібно січемо ножем, складаємо в миску. Додаємо помідори, нарізні дрібними кубиками.

Очищену цибулину подрібнюємо ножем і обсмажуємо 3-5 хвилин на розігрітій олії. Не забуваємо помішувати нарізку, щоб не допустити підгоряння.

До підсмаженої цибулі додаємо шинку, нарізану невеликими кубиками. Помішуючи, тримаємо суміш на середньому вогні 2-3 хвилини.

Шинку зі смаженою цибулею перекладаємо в миску з помідорами і кабачковою м’якоттю. Додаємо ложку сметани. Солимо / перчимо складові начинки, розмішуємо.

Кабачкові човники викладаємо у форму. Посипаємо заготовки сіллю і перцем. Кабачки після запікання виходять м’яко-хрусткими, тобто не повністю розм’якли. Якщо це не подобається, перед фарширування можна відварити човники в киплячій воді буквально пару-трійку хвилин, щоб плоди злегка розм’якшилися, але зберегли форму.

Трамбуючи, щільно наповнюємо човники начинкою. Повинна вміститися вся суміш – нічого страшного, якщо вийде гірка.

Сир тремо на дрібній тертці і рясно засипаємо заготовки.

Ставимо в прогріту духовку. Запікаємо кабачки близько 30-40 хвилин. Температура – 180 градусів. Фаршировані човники з кабачків з рум’яною сирною «шапочкою» подаємо в гарячому вигляді. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар