Бісквітний торт зі смородиною

Бісквітний торт

Пропоную рецепт дуже смачного і низькокалорійного торта.

Продукти:

Для бісквіта, форма 12 см .:

  • 3 яйця
  • 50 гр. рисової муки (можна замінити на пшеничну, кукурудзяну)
  • 1/2 ч.ложки розпушувача
  • підсолоджувач (рівно 3 столові ложки цукру)
  • 10 гр. вершкового масла (можна замінити на соняшникову олію)

Для прошарку:

  • 180 гр. смородини (у мене вага в замороженому вигляді)
  • 1,5 столові ложки кукурудзяного крохмалю
  • підсолоджувач за смаком (я додала 1 столові ложки сиропу топінамбура і 1 ч.ложку стевії в порошку)

Для крему:

  • 100 гр. м’якого сиру
  • 100 гр. вершкового сиру
  • підсолоджувач за смаком

Для прикраси

  • подрібнені грецькі горіхи (можна будь-які горіхи, але з грецькими найкраще поєднання)

Як приготувати торт:

Робимо бісквіт. Окремо збити білки до міцної піни і жовтки до білого кольору з підсолоджувачем.

Жовтки додати до білків і збивати міксером на повільній швидкості.

Додати просіяне борошно, розпушувач і повільно перемішати тісто.

Додати розтопленого масла і знову перемішати.

Поставити на 30-40 хвилин в розігріту до 180 ° С духовку (готовність перевіряємо сухою дерев’яною паличкою).

Робимо смородиновий прошарок

Смородину розморозити, подрібнити блендером, далі протерти через сито, а краще перекласти в марлю і вичавити м’якоть.

Поставити на повільний вогонь, всипати крохмаль, підсолоджувач і варити при безперервному помішування до загустіння.

Робимо крем

З’єднати м’який сир, вершковий сир, підсолоджувач і збити блендером.

Збираємо торт

Бісквіт розрізати на дві частини, на перший бісквіт по краю нанести крем (я використовувала кондитерський мішок), а в центр викласти смородиновий прошарок.

Зверху кладемо другий бісквіт, вирівнюємо торт кремом.

Обсипаємо торт з боків подрібненими горіхами, зверху по краю прикрашаємо кремом, а в центр викладаємо смородинове желе (я викладала за допомогою кондитерського мішка). Смачного!

Бісквітний торт зі смородиною

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар