Бісквітний торт «5 ложок»

Бісквітний торт

Простий в приготуванні бісквітний торт зі сметанним кремом. На приготування такого десерту піде не більше 30 хвилин.

Необхідні продукти:

Для коржів:

  • Борошно – 5 ст. л.
  • Молоко сухе – 5 ст. л.
  • Цукор – 5 ст. л.
  • Яйця – 2 шт.
  • Сода – 1/3 ч. л.

Для крему:

  • Сметана 20% – 500 мл
  • Цукор – 4 ст. л.
  • Загущувач сметани – за інструкцією

Для прикраси:

  • Какао-порошок – 1 ст. л.
  • Цукерки желейні – 2 шт.

Як приготувати торт «5 ложок»

У миску розбиваємо яйця і додаємо цукор. Збиваємо міксером до розчинення цукру. Потім додаємо сухе молоко, борошно і соду. Перемішуємо міксером до однорідності.

Готове тісто виливаємо на деко, попередньо застелене пергаментним папером, і рівномірно розподіляємо тісто по всій поверхні. Розмір мого листа 43х33 см.

Відправляємо деко з тістом в холодну духовку і включаємо її на 180 градусів. Випікаємо бісквіт приблизно 15 хвилин. Не пересушити бісквіт!

З гарячого бісквіта знімаємо пергаментний папір, зрізаємо нерівні краї і розрізаємо корж на три однакові частини. Обрізки бісквіта знадобляться для прикраси торта.

Для приготування крему, в миску виливаємо сметану, додаємо цукор і загущувач. Перемішуємо вінчиком до однорідності і розчинення цукру.

Збираємо торт, промазуючи коржі кремом. На верхній корж теж наносимо крем і прикрашаємо готовий десерт за смаком. Я прикрасила какао-порошком, бісквітною крихтою і желейними цукерками. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар