Бездріжджова Паска на сметані

Страви на Великдень (Паску)

Рецепт дріжджової паски справжня знахідка для тих, у кого зовсім немає часу, в цілому на приготування піде не більше години. Паска за цим рецептом виходить волога і дуже смачна. Дуже люблю випічку на сметані, вона виходить ніжною, пухкою і повітряною.

Необхідні продукти:

  • Борошно – 2 склянки
  • Цукор – 150-200 г
  • Вершкове масло – 200 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Сметана – 200 г
  • Розпушувач – 10 г
  • Ванільний цукор – 1 ч.л.
  • Ізюм – 100 г

Як приготувати паску

В окрему глибоку миску розбити два яйця, додати цукор, ванільний цукор і збити міксером до пишності.

Додати м’яке вершкове масло, сметану. Перемішати.

Додати просіяне борошно і розпушувач. Замішуємо тісто.

Бездріжджова Паска на сметані

Ізюм я просто добре вимила, обсушила і додала в тісто, але якщо ізюм дуже сухий його можна залити кип’ятком і залишити на кілька хвилин.

Бездріжджова Паска на сметані

Перекласти тісто, заповнюючи форму на 1/3. Металеву форму попередньо змастити олією або вершковим маслом, силіконові або одноразові паперові форми змащувати маслом не потрібно.

Бездріжджова Паска на сметані

Випікати в попередньо розігрітій до 180 градусів духовці 40-50 хвилин. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар