Беру свинячу черевину, рукав для запікання, прищіпки та готую делікатес на святковий стіл

Другі страви з м'яса

М’ясна нарізка – одна з головних закусок на будь-якому святковому застіллі, тому без неї ніяк. Зараз ковбасні і м’ясні вироби коштують досить дорого, але при цьому їх якість залишає бажати кращого. Тому ми пропонуємо запекти в рукаві свинячу черевину, щоб потім її подати як м’ясну нарізку. Виходить надзвичайно смачно, якісно і корисно.

Свинячу черевину найкраще брати ту, в якій багато м’ясних прошарків, як на фотографії. Тоді м’ясо вийде не жирним і ніжним. Також додатково вам знадобляться нитки, рукав для запікання і прищіпки (для чого вони потрібні все написано нижче).

На 1 кг свинячої черевини будуть потрібні такі інгредієнти:

  • 5-6 зубців часнику;
  • Дві чайні ложки без гірки або 15 г солі;
  • Чверть чайної ложки червоного гострого перцю;
  • Одна чайна ложка без гірки чорного перцю;
  • Одна чайна ложка кмину або копченої паприки (що вам більше подобається).

Переходимо до процесу приготування

М’ясо гарненько помийте і просушіть одноразовими рушниками. Потім зробіть надрізи (можна поздовжні і можна поперечні, але краще перші). При цьому намагайтеся не пошкодити шкірку.

Беру свинячу черевину, рукав для запікання, прищіпки та готую делікатес на святковий стіл

Далі все по класиці. Натріть очеревину сіллю, подрібненим часником, двома видами перцю, чебрецем чи копченою паприкою.

Беру свинячу черевину, рукав для запікання, прищіпки та готую делікатес на святковий стіл

Тепер візьміть нитку і перев’яжіть шматки м’яса в декількох місцях, але не переборщіть, адже потім їх потрібно буде знімати. Це робиться для того, щоб очеревина не розвалилася при запіканні.

Беру свинячу черевину, рукав для запікання, прищіпки та готую делікатес на святковий стіл

Кожен шматок очеревини покладіть в окремий рукав і зав’яжіть його кінці, щоб сік не витік, який ще потрібен, адже в ньому самий смак.

Беру свинячу черевину, рукав для запікання, прищіпки та готую делікатес на святковий стіл

Зробіть проколи на рукавах в декількох місцях, та зробіть у виглядають як цукерки. Покладіть їх на деко і помістіть в духовку.

Приготування м’яса займе 80 хвилин з того моменту, як включите. Температура запікання – 180 °.

Готову очеревину вийміть з духовки і дайте їй злегка охолонути, не чіпаючи при цьому рукав.

Беру свинячу черевину, рукав для запікання, прищіпки та готую делікатес на святковий стіл

Закріпіть пакет за допомогою прищіпок. Це поможе соку застигнути навколо м’яса, а не на деку. Таким чином ви отримаєте смачний холодець!

Беру свинячу черевину, рукав для запікання, прищіпки та готую делікатес на святковий стіл

Беру свинячу черевину, рукав для запікання, прищіпки та готую делікатес на святковий стіл

Тому постарайтеся максимально щільно загорнути рукав зверху, щоб сік повністю покрив очеревину.

Після того, як застигне, розгорніть пакет і поріжте м’ясо по зав’язаним ниткам. Так вам буде легше їх зняти.

Чим більше соку і чим тугіше загорнутий рукав, тим рівномірніше розподілиться холодець навколо очеревини. Виглядає це таким чином:

Беру свинячу черевину, рукав для запікання, прищіпки та готую делікатес на святковий стіл

Беру свинячу черевину, рукав для запікання, прищіпки та готую делікатес на святковий стіл

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь