Беру свинячі реберця і готую смачну вечерю: ділюся цікавим рецептом

Другі страви з м'яса

Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом дуже смачної страви зі свинячих реберець з картоплею. Таку страву можна готувати як на звичайний, так і на святковий стіл!

Необхідні продукти:

  • Свинячі реберця – 1,5 кг.
  • Картопля – 1,5 кг.
  • Сіль – 2 чайних ложки.
  • Паприка – 1 чайна ложка.
  • Чорний мелений перець – 1/2 чайної ложки.
  • Соняшникова олія – 100 мл.
  • Цибуля ріпчаста – 2 шт.
  • Часник – 3 зубчики.
  • Приправа для картоплі – 1 ст ложка.
  • Вода – 50 мл.
  • Соєвий соус – 50 мл.
  • Аджика – 50 мл.

Як приготувати свинячі реберця

1. Свинячі реберця розрізаємо на порційні шматки і перекладаємо в глибоку тарілку.

Беру свинячі реберця і готую смачну вечерю: ділюся цікавим рецептом

2. Додаємо сіль, чорний мелений перець і паприку, все добре перемішуємо і залишаємо маринуватися на 30 хвилин.

Беру свинячі реберця і готую смачну вечерю: ділюся цікавим рецептом

3. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями. На розпечену сковорідку додаємо олію і будемо обсмажувати реберця з цибулею до золотистої скоринки.

Беру свинячі реберця і готую смачну вечерю: ділюся цікавим рецептом

4. Обчищену картоплю розрізаємо на чотири частини, перекладаємо в глибоку тарілку, додаємо дрібно порізаний часник, приправу для картоплі і трохи солі. Все добре перемішуємо.

Беру свинячі реберця і готую смачну вечерю: ділюся цікавим рецептом

5. Картоплю перекладаємо в рукав для запікання, розрівнюємо, щоб вийшла подушка з картоплі, на неї другим шаром викладаємо обсмажені реберця з цибулею.

6. Для соусу беремо в рівних пропорціях воду, соєвий соус і аджику, все добре перемішуємо і виливаємо в рукав для запікання.

Беру свинячі реберця і готую смачну вечерю: ділюся цікавим рецептом

7. Рукав для запікання зав’язуємо з двох сторін і протикаємо зубочисткою. Рукав прибираємо в духовку при температурі 200 градусів на одну годину, до повного приготування.

Беру свинячі реберця і готую смачну вечерю: ділюся цікавим рецептом

Свинячі ребра виходять просто чудові, дуже соковиті і ніжні всередині, а картопля просто тане в роті!

Спробуйте приготувати, сподіваюся вам сподобається. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар