Беру фарш, овочі і готую «кабачки навпаки». Смажити і біля плити стояти не потрібно

Другі страви з кабачків

Чому імпровізація? А тому, що я підгледіла його в журналі, поки стояла в черзі на касу. Тут справа не в самому рецепті, а в подачі страви – запіканка виходить навпаки, тобто інгредієнти викладаються в іншій послідовності. У підсумку виходить ситна, але водночас легке страва. А головне – дуже смачна!

Які інгредієнти потрібні:

  • 2-3 кабачка в залежності від розміру дека;
  • 200 г грибів;
  • 700 г фаршу;
  • Три помідори, якщо хочете;
  • Два зубці часнику;
  • Одна цибулина;
  • Сіль, приправи на ваш смак.

Для соусу беремо:

  • Одну стол. ложку кетчупу або томатної пасти;
  • 300 г сметани;
  • 150 г твердого сиру;
  • Сіль, перець на ваш смак.

Приступаємо до процесу приготування

Гриби ріжу навпіл, а помідори у вигляді тонких кружків. Складаю овочі в миску, наливаю трохи соєвого соусу, перемішую акуратненько і відставляю в сторонку.

Кабачки, якщо старенькі, то зрізаю шкірку, а якщо молоденькі, то залишаю. Ріжу їх кружечками, товщина яких не більше 2-3 сантиметрів. так як у мене не дуже глибоке деко, то розрізаю кружки на півкола. Присолюю і залишаю на 10 хвилин, щоб вийшов сік.

Беру фарш, овочі і готую «кабачки навпаки». Смажити і біля плити стояти не потрібно

Дрібненько шаткую цибулю і часник. Змішую їх з фаршем. Солю, перчу і перемішую. А так ви можете додати будь-які спеції.

Беру фарш, овочі і готую «кабачки навпаки». Смажити і біля плити стояти не потрібно

Деко змащую олією і починаю викладати овочі:

  • кабачки;
  • шматочок фаршу, сформований у вигляді тефтелі;
  • гриби;
  • помідори.

А після повторюю шари. Ви можете складати запіканку в будь-якій послідовності.

Беру фарш, овочі і готую «кабачки навпаки». Смажити і біля плити стояти не потрібно

Для соусу всі продукти об’єдную, злегка солю і розмішую добре, щоб вийшла однорідна маса. Сир я тру дрібно. Виливаю соус зверху овочів.

Беру фарш, овочі і готую «кабачки навпаки». Смажити і біля плити стояти не потрібно

Попередньо включаю духовку і нагріваю до 180 °. Розміщую запіканку приблизно на 60 хвилин.

Якщо буде потрібно, то прикрийте страву фольгою. Це залежить від вашої духовки.

Беру фарш, овочі і готую «кабачки навпаки». Смажити і біля плити стояти не потрібно

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Залишити відповідь