У сезон вишні ви просто повинні приготувати цю дуже смачну страву – вареники з вишнею. Адже виходять вони просто дивовижно смачні. Вареники чудово підійдуть до обіду або вечері, виходять ситні й ароматні.
Необхідні продукти
Для тіста
- 500 грам пшеничного борошна
- 250 мілілітрів кефіру 2,5%
- 1 куряче яйце
- дрібка солі
- 1 столова ложка цукру
- пів чайної ложки соди
Для начинки
- 400 грам вишні
- 100 грам цукру
- 1 столова ложка крохмалю
Процес приготування вареників з вишнею
У миску вбиваємо куряче яйце, додаємо цукор і сіль, перемішуємо вінчиком.
В отриману масу вливаємо кефір (теплий) і соду. Знову все перемішуємо. У масу просіваємо частинами пшеничне борошно і замішуємо тісто.
Практично готове тісто перекладаємо на робочу поверхню, присипану борошном і вимішуємо 7-10 хвилин. Накриваємо його мискою і залишаємо настоюватися на 15 хвилин.
Вишню промиваємо і видаляємо кісточки. Додаємо до цукру крохмаль і перемішуємо.
Через відведений час тісто ще раз вимішуємо і розкачуємо в тонкий пласт. Вирізаємо за допомогою склянки кружечки.
У центр кружечка кладемо цукрово-крохмальну суміш, зверху вишню і защипуємо краї. Точно також формуємо інші вареники.
Воду наливаємо в каструлю, солимо і доводимо до кипіння. Кладемо в неї вареники і чекаємо поки вони спливуть. Потім проварюємо 2-3 хвилини і перекладаємо в миску, змащуємо вершковим маслом і подаємо до столу.