Ароматні вареники з вишнею

Вареники з вишнею - рецепт приготування Вареники

У сезон вишні ви просто повинні приготувати цю дуже смачну страву – вареники з вишнею. Адже виходять вони просто дивовижно смачні. Вареники чудово підійдуть до обіду або вечері, виходять ситні й ароматні.

Необхідні продукти

Для тіста

  • 500 грам пшеничного борошна
  • 250 мілілітрів кефіру 2,5%
  • 1 куряче яйце
  • дрібка солі
  • 1 столова ложка цукру
  • пів чайної ложки соди

Для начинки

  • 400 грам вишні
  • 100 грам цукру
  • 1 столова ложка крохмалю

Процес приготування вареників з вишнею

У миску вбиваємо куряче яйце, додаємо цукор і сіль, перемішуємо вінчиком.

В отриману масу вливаємо кефір (теплий) і соду. Знову все перемішуємо. У масу просіваємо частинами пшеничне борошно і замішуємо тісто.

Практично готове тісто перекладаємо на робочу поверхню, присипану борошном і вимішуємо 7-10 хвилин. Накриваємо його мискою і залишаємо настоюватися на 15 хвилин.

Вишню промиваємо і видаляємо кісточки. Додаємо до цукру крохмаль і перемішуємо.

Через відведений час тісто ще раз вимішуємо і розкачуємо в тонкий пласт. Вирізаємо за допомогою склянки кружечки.

У центр кружечка кладемо цукрово-крохмальну суміш, зверху вишню і защипуємо краї. Точно також формуємо інші вареники.

Воду наливаємо в каструлю, солимо і доводимо до кипіння. Кладемо в неї вареники і чекаємо поки вони спливуть. Потім проварюємо 2-3 хвилини і перекладаємо в миску, змащуємо вершковим маслом і подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар