Котлети можна подати як повноцінну самостійну страву. У страві дуже вдало поєднуються всі інгредієнти. Від одного аромату вже «течуть слинки». Приготувати дуже легко, тому ви з легкістю зможете розбавити своє повсякденне меню такою мега апетитною і ситної смакотою.
Необхідні інгредієнти
- 650 гр м’ясного фаршу
- 700 гр картоплі
- 150 гр червоної цибулі
- половина червоного солодкого перцю
- половина оранжевого солодкого перцю
- 1 морква
- 3 гострих перці чилі
- 160 гр ріпчастої цибулі
- 3 столові ложки соняшникової олії
- 100 гр помідорів чері
- 3 чайні ложки солі
- половина чайної ложки чорного меленого перцю чилі
- 1 чайна ложка червоного перцю чилі пластівцями
- половина чайної ложки куркуми
- 1 чайна ложка кмину
- 1 чайна ложка розмарину
- 1 чайна ложка сухого базиліка
- 100 мл води
- 30 гр часнику
Покроковий процес приготування котлет з овочами
В першу чергу в окрему ємність відправляємо фарш і додаємо до нього чорний мелений перець, півтори чайні ложки солі, 100 мл води і ріпчасту цибулю, попередньо дрібно нарізану. Добре все перемішуємо і ставимо в холодильник приблизно на півгодини.
Очищаємо картоплю і нарізаємо невеликими скибочками. Після чого маленькими шматочками ріжемо солодкий перець, моркву і червону цибулю.
Продавлюємо через прес часник або подрібнюємо його ножем.
Відправляємо підготовлені овочі в окрему ємність і додаємо чебрець, розмарин, куркуму, півтори чайні ложки солі, базилік, пластівці червоного перцю чилі і олію. Добре все перемішуємо і викладаємо у форму для запікання.
Після закінчення потрібного часу формуємо з підготовленого фаршу котлетки і укладаємо їх поверх овочів.
Потім нам потрібно накрити форму фольгою і відправити в духовку, розігріту до 180 °, приблизно на півгодини.
Після закінчення потрібного часу фольгу знімаємо і повертаємо назад допікатися ще 20 хвилин.