Ароматні м’ясні котлети, запечені з овочами

Котлети запечені з овочами - рецепт приготування Котлети

Котлети можна подати як повноцінну самостійну страву. У страві дуже вдало поєднуються всі інгредієнти. Від одного аромату вже «течуть слинки». Приготувати дуже легко, тому ви з легкістю зможете розбавити своє повсякденне меню такою мега апетитною і ситної смакотою.

Необхідні інгредієнти

  • 650 гр м’ясного фаршу
  • 700 гр картоплі
  • 150 гр червоної цибулі
  • половина червоного солодкого перцю
  • половина оранжевого солодкого перцю
  • 1 морква
  • 3 гострих перці чилі
  • 160 гр ріпчастої цибулі
  • 3 столові ложки соняшникової олії
  • 100 гр помідорів чері
  • 3 чайні ложки солі
  • половина чайної ложки чорного меленого перцю чилі
  • 1 чайна ложка червоного перцю чилі пластівцями
  • половина чайної ложки куркуми
  • 1 чайна ложка кмину
  • 1 чайна ложка розмарину
  • 1 чайна ложка сухого базиліка
  • 100 мл води
  • 30 гр часнику

Покроковий процес приготування котлет з овочами

В першу чергу в окрему ємність відправляємо фарш і додаємо до нього чорний мелений перець, півтори чайні ложки солі, 100 мл води і ріпчасту цибулю, попередньо дрібно нарізану. Добре все перемішуємо і ставимо в холодильник приблизно на півгодини.

Очищаємо картоплю і нарізаємо невеликими скибочками. Після чого маленькими шматочками ріжемо солодкий перець, моркву і червону цибулю.

Продавлюємо через прес часник або подрібнюємо його ножем.

Відправляємо підготовлені овочі в окрему ємність і додаємо чебрець, розмарин, куркуму, півтори чайні ложки солі, базилік, пластівці червоного перцю чилі і олію. Добре все перемішуємо і викладаємо у форму для запікання.

Після закінчення потрібного часу формуємо з підготовленого фаршу котлетки і укладаємо їх поверх овочів.

Потім нам потрібно накрити форму фольгою і відправити в духовку, розігріту до 180 °, приблизно на півгодини.

Після закінчення потрібного часу фольгу знімаємо і повертаємо назад допікатися ще 20 хвилин.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар