Оригінальний торт з коржами, яким надає яскравий смак ізюм. Крем з вершків і згущеного молока, буде доповнювати коржі і у вас вийде дуже смачний і простий торт.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- яйця, 4 шт;
- ізюм, 200 г;
- цукор, 150 г;
- молоко, 250 мл;
- борошно, 250 г;
- розпушувач, 15 г.
Для приготування крему необхідно:
- вершки жирні, 300 мл;
- згущене молоко, 200 мл;
- горіхи, 100 г.
Процес приготування торта
Жовтки змішуємо з ізюмом і перебиваємо за допомогою погружного блендера до однорідності.
Вливаємо молоко і перемішуємо вінчиком до однорідності.
Всипаємо просіяне борошно з розпушувачем до густого стану.
Форму застеляємо пергаментом.
Білки збиваємо з сіллю і збиваємо міксером до густої і білої маси, всипаємо цукор і збиваємо до більшої густоти.
Викладаємо білок з тісто і вимішуємо лопаткою.
Частину тіста виливаємо в форму, другу частину – в іншу форму і випікаємо коржі по 30 хвилин при 180 градусах.
Охолоджуємо коржі, розрізаємо на 2 коржі.
Формуємо торт, змащуючи коржі кремом.
Для крему збиваємо добре охолоджені вершки, потім частинами додаємо згущонку і збиваємо до однорідності.
Горіхи беріть на свій смак, обсмажуємо на сухій сковорідці і подрібнюємо.
Торт обсипаємо горіхами зверху і з боків, відправляємо в холодильник на пару годин для стабілізації і охолодження.