Торт «Раффаелло» – дуже смачний. Такий десерт точно вам сподобається

Рецепти тортів

Торт Раффаелло виходить дуже святковим, гарним, сніжно-білим. Такий десерт точно вам сподобається та здивує ваших гостей своєю ніжною консистенцією.

Необхідні продукти:

Для коржів

  • яйця; 5 шт;
  • цукор, 150 г;
  • сіль дрібку;
  • ванілін;
  • розпушувач, 0.5 ч. л;
  • кокосова стружка, 30 г

Для просочення:

  • згущене молоко, 50 г;
  • вода, 200 мл.

Для кремової начинки візьміть:

  • вершковий сир або домашній сир, 350 г;
  • шоколад білий, 100 г;
  • кокосове масло або вершкове, 70 г;
  • згущене молоко, 80 г;
  • кокосова стружка, 20 г;
  • мигдаль, 70 г

Для хрусткого шару необхідно:

  • вафлі, 100 г;
  • шоколад білий та масло вершкове по 50 г;
  • згущене молоко і мигдаль по 40 г;
  • кокосова стружка, 10 г

Для крему візьміть:

  • сир домашній або вершковий сир, 450 г;
  • пудра цукрова, 100 г;
  • вершки жирні, 200 г

Як приготувати Торт «Раффаелло»

Яйця з дрібкою солі збиваємо міксером і додаємо цукор, збиваємо масу до густини та пишності, щоб піки були стійкими.

Борошно просіюємо і змішуємо з розпушувачем, всипаємо в білкову масу і вимішуємо лопаткою, акуратно та обережно.

Додаємо кокосову стружку, перемішуємо.

Викладаємо у форму, застелену пергаментом, і випікаємо при 180 градусах близько 30 хвилин, перевіряємо готовність шпажкою.

Охолоджуємо 10 хвилин у формі, потім її прибираємо та остуджуємо на решітці.

Шоколад і вершкове або кокосове масло топимо зручним для вас способом, перемішуємо, вливаємо згущене молоко, перемішуємо міксером до однорідності. Всипаємо кокосову стружку та залишаємо на столі на 1 годину. Додаємо горіхи та добре перемішуємо.

Мигдаль подрібнюємо на шматочки.

Для хрусткого шару топимо масло та шоколад.

Вафлі подрібнюємо на шматочки, горіхи також і змішуємо їх із кокосовою стружкою. Заливаємо маслом та розтопленим шоколадом, згущеним молоком.

Формуємо торт у кільці.

Викладаємо шар із вафлями, трохи утрамбовуємо і відправляємо в морозильну камеру на 20 хвилин.

Змішуємо продукти для просочення.

Для крему використовуємо холодні продукти і збиваємо їх до пишності.

Бісквіт ріжемо на 4-3 коржі і просочуємо просоченням.

На вафельний шар кладемо трохи крему, кладемо корж, крем, корж, крем, корж.

Забираємо форму і наносимо крем на верх і боки торта. Прикрасити торт можна цукерками «Рафаелло», обсипаємо кокосовою стружкою та натертим на тертці білий шоколад.

Відправляємо торт у холодильник на кілька годин чи всю ніч.

Торт «Раффаелло» - дуже смачний. Такий десерт точно вам сподобається

Дивовижний смак та аромат торта просто захоплює, такий багатий та розкішний десерт чудово підходить до новорічних свят.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар