Ніжний Французький торт “Мільфей”. Так смачно: з кремом та свіжими ягодами

Рецепти тортів

Швидкий та простий рецепт смачного, ніжного десерту з повітряним кремом та свіжими ягодами. Основа торта – готове листкове тісто.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • тісто листкове, 1 упаковка;
  • яйця, 2 шт.;
  • цукор, 100 г;
  • крохмаль кукурудзяний або будь-який, 25 г;
  • молоко гаряче, 300 г;
  • ванілін;
  • вершкове масло, 170 г;
  • малина, інші ягоди, 300 г та цукор.

Процес приготування торта “Мільфей”

Тісто заздалегідь виймаємо із морозильної камери, щоб розморозити.

Тісто розкачуємо та вирізаємо круглих коржів стільки, скільки у вас вийде. Коржі проколюємо виделкою в декількох місцях.

Ніжний Французький торт "Мільфей". Так смачно: з кремом та свіжими ягодами

Один із коржів ріжемо на трикутники. Обрізки також випікаємо.

Викладаємо коржі на лист, застелений пергаментом і випікаємо при 180 градусах до рум’яності.

Ніжний Французький торт "Мільфей". Так смачно: з кремом та свіжими ягодами

Для крему розтираємо яйця з цукром і ваніліном, додаємо крохмаль, вимішуємо до однорідності, поступово вливаємо частинами гаряче молоко, але не окріп, інакше яєчна маса згорнеться.

Варимо на маленькому вогні до густого стану. Остуджуємо.

Розм’якшене вершкове масло збиваємо і частинами додаємо крем, збиваємо до пишності та однорідності.

Ягоди викладаємо в сковороду і тушкуємо із цукром близько 10 хвилин.

Формуємо торт, змащуючи коржі кремом, викладаємо ягідну масу.

Ніжний Французький торт "Мільфей". Так смачно: з кремом та свіжими ягодами

Кремом, що залишився, змащуємо боки торта і обсипаємо крихтою з обрізків.

Ніжний Французький торт "Мільфей". Так смачно: з кремом та свіжими ягодами

Відправляємо торт у холодильник настоюватись на 4 – 6 годин.

Ніжний Французький торт "Мільфей". Так смачно: з кремом та свіжими ягодами

Дуже легкий, ягідний, ніжний торт готовий, він ідеально підходить для ранкового чаювання.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар