Цей торт дуже легкий, ніжний і смачний. Виглядає він дуже красиво і витончено, тому його можна спокійно презентувати на святковий стіл. Готується десерт дуже швидко, просто і з доступних продуктів, а головне, його не потрібно випікати. Ваші рідні і гості будуть в повному захваті від зимового тортика. Або приготуйте його для своєї родини в будь-який звичайний день.
Щоб приготувати зимовий торт необхідні такі інгредієнти:
- 2 пакети лимонного желе;
- 500 г домашнього сиру;
- 250 г сметани;
- 100 г печива;
- 3 ст. л. цукрової пудри;
- 40 г вершкового масла;
- 10 г ваніліну;
- 40 г цукру;
- 70 г кокосової стружки.
Готуємо вишуканий зимовий торт
Желе залийте гарячою водою і нехай охолоне до кімнатної температури.
Сир необхідно збити до кремоподібного стану.
Далі в чашу блендера викладіть сметану, цукрову пудру, ванілін і збийте. Потім додайте сир і знову збийте до однорідної консистенції.
Желе поступово влийте в сметанно-сирну суміш, при цьому збивайте на маленькій швидкості.
У розігрітій сковороді з вершковим маслом обсмажте кокосову стружку і цукор до золотистого кольору. Нехай охолоне.
Візьміть форму і вистеліть її харчовою плівкою. Рівномірно викладіть печиво на дно форми, а на нього – сирно-сметанну масу. Присипте стружкою кокоса.
Відправте тортик на 10-12 годин в холодильник.
Кокосову стружку можна замінити на будь-які подрібнені горішки, шоколадну крихту або карамель.
Тортик виходить фантастично смачним і ефектним! Від його ніжної і легкої текстури будуть в захваті всі. Побалуйте себе і своїх близьких солоденьким. Смачного!