Вишуканий торт “Слов’янка”

Рецепти тортів

Вишуканий торт у домашніх умовах за дуже легким і досить простим рецептом приготуємо сьогодні з вами. Для бісквіту не потрібна певна форма (а це означає приготувати може кожен точно), і завдяки цьому суттєво скорочується час на випікання та охолодження основи.

Пропоную вам приготувати торт «Слов’янка» з родзинкою у кремі за вибраним нами рецептом: смачно, ніжно та святково. Буде дуже смачно!

Необхідні продукти:

Для бісквіту

  • 7 штук білків
  • дрібка солі
  • дрібка ваніліну
  • 150 грам цукру
  • 4 жовтки
  • 150 грам пшеничного борошна
  • 30 грам крохмалю

Для крему

  • 3 жовтки
  • 70 мілілітрів води
  • 200 мілілітрів згущеного молока
  • 280 грам вершкового масла
  • 100 грам халви

Для просочення

  • 200 мілілітрів топленого молока
  • 80 грам цукру

Як приготувати торт “Слов’янка”

1. Приготуємо бісквіт. У миску всипаємо просіяне борошно, додаємо крохмаль, перемішуємо.

2. У миску кладемо білки, додаємо дрібку солі та збиваємо до появи піни. Потім всипаємо цукор і збиваємо білок до пишних піків. Додаємо ваніль і ще трохи збиваємо. Потім в білки по одному вводимо жовтки і перемішуємо. Потім всипаємо борошно і все акуратно перемішуємо.

3. Деко застеляємо пергаментним папером і виливаємо на нього тісто. Відправляємо його до духовки, розігрітої до 200 градусів. Випікаємо протягом 12-15 хвилин. Готовий корж остудити на решітці.

4. Приготуємо просочення. Вливаємо топлене молоко в каструлю, додаємо цукор і доводимо до кипіння. Потім повністю охолоджуємо.

5. Приготуємо крем. У сотейник вливаємо воду і додаємо жовтки, перемішуємо і вливаємо згущене молоко. Все ще раз перемішуємо та ставимо на плиту. Нагріваємо, постійно помішуючи, і варимо до загустіння.

6. Збиваємо вершкове масло до побіління, потім додаємо до нього по одній ложці заварну основу і збиваємо все в пишний крем. Трохи крему відкладаємо для оформлення, а в решту додаємо халву і добре перемішуємо.

7. Знімаємо з бісквіту пергаментний папір та розрізаємо його на 3 частини. Крем ділимо на 4 частини.

8. Збираємо торт. Кладемо перший корж, просочуємо його і кладемо частину крему. Потім ще один корж і все повторюємо. Готовий торт з усіх боків змащуємо кремом і прикрашаємо його кремом, що залишився з крихтою.

9. Готовому тортові даємо настоятися кілька годин, а потім подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар