Коржики виходять м’якими та пишними, дуже ароматними. Я їх подаю на сніданок або як хліб на обід і вечерю, готуємо їх і на пікнік.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- сир домашній, 250 г;
- кефір, 300 мл;
- сода та сіль по 1 ч.л;
- цукор, 1.5 ст.
- яйце, 1 шт;
- борошно, 350 г.
Процес приготування вершкових коржиків
Сир із кефіром перебиваємо занурювальним блендером до однорідності. Всипаємо сіль та цукор, перемішуємо.
Всипаємо соду, перемішуємо та залишаємо на 5 хвилин. Додаємо яйце, перемішуємо.
Борошно просіюємо, всипаємо частинами в масу і вимішуємо тісто.
Накриваємо тісто та залишаємо на 10 хвилин. Ділимо масу порційно, скачуємо колобки.
Кожен колобок розкачуємо в коржик.
Обсмажуємо коржики на сковороді з двох сторін до рум’яності на невеликій кількості олії.
Складаємо стопочкою, змащуючи шматочком вершкового масла.
Ароматні, вершкові, м’які та пишні коржі просто чудове доповнення до інших страв і відмінно підходять як перекус.