Вечеря без грама м’яса: готую ці котлети вже тиждень, тільки гарнір міняю

Котлети

Сьогодні хочу поділитися рецептом котлет без м’яса, вони виходять дуже смачними і не набридають. Можна подати гарячими, доповнивши будь-яким гарніром, або в холодному вигляді як закуску. Та й на вигляд вони дуже схожі на м’ясні.

Необхідні продукти:

  • Капуста – 700 гр.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цибуля – 2 шт.
  • Манна крупа – 4-5 ст.л.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Вершкове масло – 30 гр.

Покроковий процес приготування:

Капусту дрібно шаткуємо, відварюємо 7-10 хвилин до готовності.

Цибуля поріжемо і обсмажимо на олії до золотистого кольору.

Капусту відкидаємо на друшляк і даємо стекти рідині.

Як капуста охолоне і до неї можна буде доторкатися (не буде обпалювати руки) добре її віджимаємо від зайвої вологи.

Тепер до капусти додаємо цибулю, розбиваємо яйця, сіль, манну крупу, приправи.

Дамо постояти хвилин 10-15, щоб манка набухла, якщо фарш виходить рідкуватий, додайте ще манної крупи.

Фарш по густоті повинен бути схожий на м’ясний.

Формуємо котлети і обсмажуємо на олії з двох сторін до золотистого кольору, смажимо під кришкою на середньому вогні.

Вечеря без грама м'яса: готую ці котлети вже тиждень, тільки гарнір міняю

Для пісного варіанту яйця можна не додавати, тільки обов’язково котлетки потрібно обвалювати в панірувальних сухарях, щоб при смаженні вони не розпалися.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар