Турецьке тісто для пиріжків в духовці

Тісто

Сьогодні хочу поділиться рецептом турецького тіста для пиріжків в духовці, чому турецьке я не знаю, воно мені вже дісталося з такою назвою.

Тісто еластичне приємне в роботі, при роботі з тістом не потрібно додатково користуватися борошном. Найбільше мені подобається, що тісто можна замісити і прибрати в холодильник і там воно може лежати і чекати своєї години 3-4 дня. Це дуже зручно. До речі, таке тісто відмінно підходить для будь-якої випічки в духовці, наприклад домашньої піци, коржів, пирогів. Якщо додати більше цукру можна приготувати булочки. Сьогодні у мене пиріжки з вишнею.

Необхідні продукти:

  • Молоко – 100 мл.
  • Рослинна олія – 60-100 мл.
  • Мінеральна вода з газом – 100 мл.
  • Дріжджі – 7 гр.
  • Борошно – 350 гр.
  • Сіль – 1 ч.л.
  • Цукор – 2 ст.л.

Для начинки:

  • Вишня заморожена – 300 гр.
  • Крохмаль картопляний – 1 ст.л.
  • Цукор – 2 ст.л.

Покроковий процес приготування тіста

У миску наливаємо 100 мл мінеральної води, 100 мл теплого молока, 60-100мл олії. Додаємо 1 ч.л. солі, 2 ст.л. цукру. Додаємо пачку сухих дріжджів, у мене в пачці 7 гр. Рекомендую брати перевірені дріжджі. Якщо будете використовувати сирі дріжджі додайте 15 грам, але попередньо дайте дріжджам постояти в молоці з цукром, хвилин 10-15, щоб переконається, що дріжджі працюють.

Тепер поступово додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто, мені потрібно 350 грам борошна. Тепер тісто перекладаємо на стіл і добре вимішуємо. Тісто еластичне до рук не липне. Кладемо назад в миску і залишаємо для підйому в теплому місці на 1,5 години, я ставлю в духовку і встановлюю там температуру 50 градусів. Тепер тісто обминаємо і залишаємо ще на 1 годину.

Турецьке тісто для пиріжків в духовці

За цей час приготуємо начинку. Беремо заморожені свіжі ягоди 300 грам, приблизно 100 мл утвореного соку і залишимо їх розморожуватися. Ягоди кладемо в сотейник додаємо 2 столові ложки цукру, любите солодше додайте більше.

Турецьке тісто для пиріжків в духовці

Ставимо на вогонь, доводимо до кипіння. До соку додаємо 1 ч.л. картопляного крохмалю і перемішуємо. Тепер вливаємо в закипілу вишню. Постійно помішуючи варимо до загустіння. І відразу знімаємо з вогню, даємо начинці охолонути.

Тісто кладемо на стіл, як я вже говорила, таке тісто не вимагає додаткового використання борошна.

Ділимо на 12 частин вагою 50-60 грам.

Турецьке тісто для пиріжків в духовці

Беремо один колобок, качалкою розкачуємо овал. На один край кладемо начинку, одним краєм накриваємо начинку і притискаємо краї. На іншому краї ножем робимо 6-7 надрізів. Накриваємо пиріжок і закріплюємо. Підгинаємо злегка краєчки.

Турецьке тісто для пиріжків в духовці

Кладемо на деко і даємо пиріжків постояти хвилин 20. Ставимо в духовку і випікаємо при 180 градусах 20 хвилин або орієнтуйтеся по своїй духовці.

З даної кількості тіста у мене виходить 1 деко пиріжків, якщо хочете приготувати більше, то рекомендую множити всі інгредієнти на 2. Якщо тісто навіть залишиться можна його прибрати в холодильник і потім коли потрібно приготувати піцу наприклад.

Для тих, хто хоче приготувати пиріжки з пісного тіста, можна замість молока додати 200 мл мінеральної води.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар