Цукати з гарбуза: ці ласощі кращі за магазинні мармеладки

Цукати

Такі гарбузові цукати ох, як добре йдуть із чайком довгими зимовими вечорами. А діти, як їх люблять! Це ж корисніше, чим мармеладки із супермаркету, погодьтеся.

Необхідні продукти:

  • 2 кг гарбуза (мається на увазі чиста вага без насіння і шкірки);
  • 400 мл води;
  • 1-2 лимони (можна і без них, але мені більше з лимонами подобається);
  • 2 кг цукрового піску.

Як приготувати цукати з гарбуза

Очищений від шкірки і насіння гарбуз нарізаємо на кубики, приблизно 2 на 2 см, можна трохи більше.

У воду всипаємо цукор і ставимо на вогонь, щоб цукор розчинився. У сироп закладаємо гарбуз, доводимо до кипіння і відразу ж знімаємо з плити. Ставимо все це діло остигати. І хай стоїть кілька годин.

Я звичайно вранці ставлю гарбуз із сиропом і залишаю настоюватися до вечора.

Увечері знову ставлю каструлю з гарбузом на вогонь і додаю лимон, без шкірки та насіння, нарізаний шматочками.

Знову цю справу доводжу до кипіння, знімаю з вогню і залишаю до ранку.

Вранці зливаю вміст каструлі через сито (сироп можна використовувати для випікання, компотів тощо). А шматочки гарбуза і лимона, що залишилися, розкладаю на деко. Пергаментом деко не застеляю. Пробувала – не сподобалося, прилипає.

Якщо у вас є сушарка, звичайно краще скористатися нею, але ми поки що сушаркою не обзавелися, так що роблю цукати по-старому.

Як тільки цукати підсохнуть, перекладаю їх у великий контейнер з кришкою і додаю дрібку крохмалю, так шматочки не склеюватимуться між собою.

Ось, власне, і весь рецепт, нічого складного.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар