Цікавий Єгипетський торт

Єгипетський торт - рецепт приготування Рецепти тортів

Торт виходить повітряним і ніжним з дуже смачним кремом.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 6.5 ст.л;
  • яйця – 9 шт;
  • масло вершкове – 170 г;
  • цукор – 650 г;
  • ванільний цукор – 300 г;
  • жовток – 10 шт;
  • горіхи грецькі – 300 г;
  • молоко – 350 мл;
  • вершки – 350 мл.

Для кожного з 3 коржів беремо 3 білка і збиваємо їх в стійку масу. Додаємо в неї 2.5 ст.л. цукру, збиваємо. Потім додаємо подрібнені в блендері горіхи, 50 г і половину столової ложки борошна, акуратно вимішуємо масу.

Форму для випікання застеляємо пергаментом і змащуємо її олією. Виливаємо тісто.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо всі коржі протягом 20 хвилин.

Для крему з’єднуємо цукор (10 ст.л.) з жовтками, додаємо решту борошна, молоко і ванільний цукор. Добре перемішуємо до однорідності і ставимо масу на невеликий вогонь Варимо, постійно помішуючи до густого стану. Як тільки маса почне закипати, знімаємо з вогню. Мішаємо ще пару хвилин і охолоджуємо.

Збиваємо крем міксером і додаємо шматочки м’якого вершкового масла, збиваємо до однорідності і пишності.

Залишок цукру карамелізуємо в каструльці, виливаємо на пергамент і накриваємо пергаментом. Прокатуємо качалкою, щоб вийшли невеликі шматочки карамелі.

Охолоджені вершки збиваємо в міцну масу і змішуємо з карамельними шматочками і подрібненими на шматочки горіхами.

На кожен корж викладаємо по третині крему, на крем кладемо вершки з карамеллю і горіхами. Формуємо весь торт і прикрашаємо його горішками.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар