Торт «Зебра» з різними шарами

Торт «Зебра», рецепт приготування Рецепти тортів

Торт з різними шарами з маку, сиру, шоколаду.

Для приготування макового шару вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • мак – 200 г;
  • яйця – 2 шт;
  • цукор – 4 ст.л;
  • родзинки – 25 г;
  • горіхи – 8-10 шт;
  • цукати або цедра половини апельсина.

Для приготування сирного шару візьміть:

  • сир домашній – 500 г;
  • родзинки – 100 г;
  • сметана – 2 ст.л;
  • ванільний пудинг – 1 пакет;
  • цукати – 3 ст.л;
  • яйця – 3 шт;
  • цукор – 6 ст.л.

Для приготування шоколадного шару візьміть:

  • яйця – 4 шт;
  • борошно – 8 ст.л;
  • какао – 4 ст.л;
  • сода – 0.7 ч.л;
  • цукор – 6 ст.л
  • сіль щіпка.

Для крему:

  • сметана – 300 г;
  • розчинна кава – 1 ч.л;
  • яйце – 1 шт;
  • борошно – 1 ч.л;
  • цукор – 7 ст.л;
  • масло вершкове – 300 г.

Процес приготування торта «Зебра»

Домашній сир збиваємо блендером, змішуємо з цукром і сметаною.

Яйця збиваємо і змішуємо з сирною масою, всипаємо родзинки, пудинг і перемішуємо до однорідності.

Мак запарюємо і подрібнюємо в ступці або блендером з горіхами, цедрою або цукатами.

Яйця збиваємо з цукром і змішуємо з маком.

Збиваємо яйця з цукром до густої маси, всипаємо просіяне борошно і вимішуємо, додаємо какао і розпушувач. Вимішуємо масу.

Викладаємо у форму, застелену пергаментом спочатку макову масу, зверху – сирну і виливаємо шоколадну.

Духовку розігріваємо до 190 градусів і випікаємо 35 – 40 хвилин.

Виймаємо пиріг і охолоджуємо.

Для крему збиваємо сметану з яйцем, кавою, цукром і борошном і варимо на невеликому вогні до густого стану. Охолоджуємо.

Розм’якшене вершкове масло збиваємо і частинами додаємо в крем, збиваючи масу до однорідності.

Бісквіт ріжемо на 2 – 3 частини і формуємо торт, змащуючи коржі кремом. Верх і боки також обмазуємо кремом.

Прикрашаємо розтопленим шоколадом.

Торт «Зебра» з різними шарами

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар