Дуже простий і дуже цікавий торт, який органічно виглядає на святковому столі.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- борошно – 3 склянки;
- сметана – 1 стакан;
- яйця – 1 шт;
- цукор – 2/3 склянки;
- сода гашена – половина ч.л.
Для приготування крему візьміть:
- цукор – 1-1.5 склянки;
- сметана – 750 г.
Для начинки торта, візьміть по 150 г родзинок і кураги, а також чорносливу і горіхи, по 100 грам.
Сухофрукти заливаємо кип’ятком на 5 – 10 хвилин, щоб вони распарились, виймаємо, подрібнюємо за допомогою блендера або м’ясорубки. Горіхи також подрібнюємо і змішуємо з чорносливом.
Для тіста з’єднуємо яйця з цукром і збиваємо масу до пишності і густоти. Додаємо сметану, просіяне борошно і погашену соду. Маса повинна бути однорідною і м’якою, якщо занадто рідка, досипати муку.
Ділимо тісто на 8 частин і скочуємо їх в кульки.
Стіл присипаємо борошном і розкачуємо кульки в пласти, викладаємо начинку і звертаємо в рулет. Зробіть 3 рулети з родзинками, 2 з чорносливом і інші з курагою.
Деко застеляємо пергаментом і викладаємо рулети.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо до рум’яного кольору.
Охолоджуємо рулети і ріжемо їх на шматочки.
Збиваємо сметану з цукром.
Форму застеляємо пергаментом або плівкою, змащуємо кремом дно і борти і викладаємо шматочки, поливаємо їх кремом і знову викладаємо шматочки. Робимо таким чином, поки не закінчаться інгредієнти.
Ставимо на ніч в холодильник, потім перевертаємо форму на тарілку і посипаємо подрібненими горіхами.