Торт «Трухлявий пень»

Торт «Трухлявий пень», рецепт приготування Рецепти тортів

Дуже простий і дуже цікавий торт, який органічно виглядає на святковому столі.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • борошно – 3 склянки;
  • сметана – 1 стакан;
  • яйця – 1 шт;
  • цукор – 2/3 склянки;
  • сода гашена – половина ч.л.

Для приготування крему візьміть:

  • цукор – 1-1.5 склянки;
  • сметана – 750 г.

Для начинки торта, візьміть по 150 г родзинок і кураги, а також чорносливу і горіхи, по 100 грам.

Сухофрукти заливаємо кип’ятком на 5 – 10 хвилин, щоб вони распарились, виймаємо, подрібнюємо за допомогою блендера або м’ясорубки. Горіхи також подрібнюємо і змішуємо з чорносливом.

Для тіста з’єднуємо яйця з цукром і збиваємо масу до пишності і густоти. Додаємо сметану, просіяне борошно і погашену соду. Маса повинна бути однорідною і м’якою, якщо занадто рідка, досипати муку.

Ділимо тісто на 8 частин і скочуємо їх в кульки.

Стіл присипаємо борошном і розкачуємо кульки в пласти, викладаємо начинку і звертаємо в рулет. Зробіть 3 рулети з родзинками, 2 з чорносливом і інші з курагою.

Деко застеляємо пергаментом і викладаємо рулети.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо до рум’яного кольору.

Охолоджуємо рулети і ріжемо їх на шматочки.

Збиваємо сметану з цукром.

Форму застеляємо пергаментом або плівкою, змащуємо кремом дно і борти і викладаємо шматочки, поливаємо їх кремом і знову викладаємо шматочки. Робимо таким чином, поки не закінчаться інгредієнти.

Ставимо на ніч в холодильник, потім перевертаємо форму на тарілку і посипаємо подрібненими горіхами.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар