Сьогодні ми зламаємо стереотипи і приготуємо салат Олів’є в новому виконання. На столі виглядає дуже яскраво, красиво і нарядно. За смаком, все той же звичний нам салат, який знайомий з дитинства.
Не рекомендую заміняти свіжозаморожений горошок консервованим, тоді салат втратить свій яскравий колір і красу.
Торт – салат не обов’язково збирати в квадратному кільці, використовуйте те, що у вас є. Навіть порційна подача буде виглядати красиво. А якщо у вас зовсім немає кільця, не біда! Викладіть салат шарами в скляному салатник.
Інгредієнти
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Яйця курячі – 5 шт.
- Огірки солоні – 4 шт.
- Ковбаса варена – 350 г
- Горошок свіжозамороженої – 50 г
- Зелена цибуля – 1 пучок
- Майонез – 100 г
Як приготувати торт-салат “Олів’є”
Встановіть роз’ємне кулінарне кільце на тарілку.
Картоплю відварити в мундирах, остудіть, очистіть і наріжте невеликими кубиками.
Першим шаром викладіть картоплю, зверху сіточкою або ложкою викладіть майонез.
Моркву також відваріть до готовності, очистіть, остудіть і наріжте невеликими кубиками.
Викладіть наступним шаром на картоплю, зверху – майонез.
Солоні огірки, саме солені – не замінюйте на мариновані, наріжте кубиком і викладіть наступним шаром. Цей шар я не промазують майонезом.
Ковбасу наріжте кубиком, викладіть наступним шаром і зверху викладіть майонез.
Виберіть якісну перевірену ковбасу або замініть на відварене куряче м’ясо, язик або яловичину.
Зелену цибулю наріжте дрібно і розподіліть наступним шаром.
Яйця відваріть, остудіть і очистіть. Наріжте кубиком, викладіть на салат рівним шаром, поверх – майонез.
Свіжозаморожений горошок викладіть в підходящий посуд, залийте кип`ятком, залиште на 5-7 хвилин і відразу викладіть в крижану воду. Висушіть горошок і викладіть останнім шаром на салат.
Приберіть торт-салат в холодильник на кілька годин.
Дістаньте салат з холодильника, зніміть кільце і одразу подавайте. Смачного!