Торт-салат “Олів’є”

Торт-салат Олів'є - відмінний рецепт Багатошарові салати

Сьогодні ми зламаємо стереотипи і приготуємо салат Олів’є в новому виконання. На столі виглядає дуже яскраво, красиво і нарядно. За смаком, все той же звичний нам салат, який знайомий з дитинства.

Не рекомендую заміняти свіжозаморожений горошок консервованим, тоді салат втратить свій яскравий колір і красу.

Торт – салат не обов’язково збирати в квадратному кільці, використовуйте те, що у вас є. Навіть порційна подача буде виглядати красиво. А якщо у вас зовсім немає кільця, не біда! Викладіть салат шарами в скляному салатник.

Інгредієнти

  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Яйця курячі – 5 шт.
  • Огірки солоні – 4 шт.
  • Ковбаса варена – 350 г
  • Горошок свіжозамороженої – 50 г
  • Зелена цибуля – 1 пучок
  • Майонез – 100 г

Як приготувати торт-салат “Олів’є”

Встановіть роз’ємне кулінарне кільце на тарілку.

Картоплю відварити в мундирах, остудіть, очистіть і наріжте невеликими кубиками.

Першим шаром викладіть картоплю, зверху сіточкою або ложкою викладіть майонез.

Моркву також відваріть до готовності, очистіть, остудіть і наріжте невеликими кубиками.

Торт-салат "Олів'є"

Викладіть наступним шаром на картоплю, зверху – майонез.

Солоні огірки, саме солені – не замінюйте на мариновані, наріжте кубиком і викладіть наступним шаром. Цей шар я не промазують майонезом.

Ковбасу наріжте кубиком, викладіть наступним шаром і зверху викладіть майонез.

Виберіть якісну перевірену ковбасу або замініть на відварене куряче м’ясо, язик або яловичину.

Зелену цибулю наріжте дрібно і розподіліть наступним шаром.

Торт-салат "Олів'є"

Яйця відваріть, остудіть і очистіть. Наріжте кубиком, викладіть на салат рівним шаром, поверх – майонез.

Свіжозаморожений горошок викладіть в підходящий посуд, залийте кип`ятком, залиште на 5-7 хвилин і відразу викладіть в крижану воду. Висушіть горошок і викладіть останнім шаром на салат.

Приберіть торт-салат в холодильник на кілька годин.

Дістаньте салат з холодильника, зніміть кільце і одразу подавайте. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар