Салат з грибами та печінкою «Ситна слойка»

Багатошарові салати

Листковий салат з грибами та печінкою. Красивий, смачний, ситний, прикрасить будь-який стіл.

Інгредієнти

  • 400 г печінки. Можна використовувати будь-яку печінку. У мене куряча
  • 400 г свіжих печериць
  • 3 великі картоплини (500-600 г)
  • 1 велика цибулина
  • 2 великі огірки (солоні або мариновані)
  • 4 яйця
  • майонез
  • сіль

Приготування салату Ситна слойка

Курячу печінку очистити від прожилок. Потім відварити у підсоленій воді і дати охолонути. Гриби печериці нарізати дрібним кубиком. Потім обсмажити до невеликої золотистості. Дати охолонути.

Картоплю відварити у мундирі. Потім дати охолонути повністю та очистити. Цибулю очистити і нарізати дрібним кубиком. Потім цибулю обсмажити в олії до золотистого кольору. Дати охолонути. Яйця зварити круто. Потім охолодити та очистити.

Картоплю натерти на великій терці. В окрему миску натерти на великій тертці курячу печінку. Одну столову ложку обсмаженої цибулі викласти в ємність із грибами та перемішати. Решту цибулі викласти в ємність з печінкою і перемішати.

Огірки нарізати дрібним кубиком, потім злегка віджати руками, щоб салат не вийшов мокрим. Відокремити яєчні жовтки від білків, білки натерти на дрібній тертці.

Для збирання салату кільце для сервіровки обернути харчовою плівкою. У мене кільце діаметром 16 см. Поставити кільце на пласку тарілку.

Першим шаром викласти терту картоплю. При необхідності трохи підсолити. Розрівняти і трохи ущільнити столовою ложкою. Змастити шар майонезом.

Далі викласти шар із огірків. Розрівняти та трохи ущільнити.

Третій шар печінковий. Викласти половину всієї печінки. Розрівняти шар і трохи ущільнити. Потім змастити невеликою кількістю майонезу.

Викласти шар із грибів. Розрівняти, трохи ущільнити.

На гриби викласти печінку, що залишилася. Розрівняти шар та трохи ущільнити. Злегка змастити майонезом.

Акуратно викласти яєчні білки. Розрівняти та ущільнити. Змастити майонезом.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар