Торт “Пташине молоко” – повітряний десерт, який нагадає дитинство

Рецепти тортів

«Пташине молоко» ця назва знайоме з дитинства. Цей десерт нагадає ту гарну пору, і те, що тортики бувають такі повітряні і ніжні.

Ось що необхідно для торта «Пташине молоко»:

Корж:

  • яйця – 3 шт
  • борошно – 125 гр
  • цукор – 125 гр
  • какао – 50 гр
  • розпушувач – 8 гр
  • розтоплене вершкове масло – 30 мл

Форма діаметром 20 см

Просочення коржа:

  • карамельний соус – 20 мл

Крем:

  • білки – 5 шт
  • цукрова пудра – 300 гр
  • замочений желатин – 15 гр
  • какао 20 гр

Глазур:

  • шоколад – 100 гр
  • вершкове масло – 70 гр

Приготуємо корж:

У мисці змішуємо яйця і цукор. Збиваємо міксером до однорідності. Додаємо решту складових і замішуємо міксером гладку, однорідну масу.

Торт "Пташине молоко" - повітряний десерт, який нагадає дитинство

Викладаємо у форму, дно якої не забуваємо вистелити папером для випічки і змастити маслом. Маса досить густа повинна вийти. Так що розрівнюємо лопаткою, щоб корж вийшов рівномірний.

Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 25 хвилин.

Торт "Пташине молоко" - повітряний десерт, який нагадає дитинство

Готовий корж змащуємо карамельним соусом і повертаємо в форму.

Готуємо крем: у мисці змішуємо білки з цукровою пудрою і збиваємо до пишної, білої маси. Додаємо желатин і збиваємо до однорідності.

Торт "Пташине молоко" - повітряний десерт, який нагадає дитинство

Половину отриманої маси виливаємо в форму, на корж. У половину додаємо какао 20 гр. Збиваємо міксером. Щоб вийшла однорідна маса. Викладаємо поверх білого крему. Розрівнюємо акуратно по всій поверхні, а потім за допомогою ручки від ложки як би перемішуємо шари між собою. Акуратно і красиво «малюємо» всередині торта, щоб у готового торта вийшов малюнок. Поверхню торта потім вирівнюємо.

Торт "Пташине молоко" - повітряний десерт, який нагадає дитинство

Відправляємо на 2 години в холодильник.

Після цього приготуємо глазур: розтоплюємо і змішуємо шоколад і масло. Можна нагріти в мікрохвильовці або на водяній бані.

Торт "Пташине молоко" - повітряний десерт, який нагадає дитинство

Поливаємо готовий торт глазур’ю, розмазуючи її так, щоб покрити весь торт і повертаємо в холодильник, щоб вона схопилася, буквально на 20-30 хвилин.

Торт "Пташине молоко" - повітряний десерт, який нагадає дитинство

Це просто варто спробувати!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар