Сьогодні ми навчимо вас, як приготувати дуже легкий і простий торт на сковорідці. З його приготуванням впорається навіть сама недосвідчена господиня. Дуже бюджетний варіант смачної і ніжної домашньої випічки. Результат вас безсумнівно здивує!
Продукти
- Сметана – 200 гр 15-20%
- Цукор – 150 гр
- Ванілін – 1,5 гр
- Дрібка солі
- Борошно – 350 гр
- Розпушувач – 1ч.л
Для крему
- Сметана – 600гр 20%
- Цукрова пудра – 4 ст.л
Для прикраси
- Волоський горіх
- Шоколад
Як приготувати торт на сковорідці
У миску виливаємо сметану, додаємо цукор, ванілін і дрібку солі. Все добре перемішуємо вінчиком або лопаткою.
Поступово всипаємо просіяне борошно і розпушувач. Акуратно замішуємо тісто.
Викладаємо тісто на обробну поверхню і трохи його вимішуємо. Ділимо тісто на 8 частин. З кожної частини робимо кульку. Беремо одну кульку, інші накриваємо серветкою щоб не завітрювалися.
З кульки, розкатуємо коло діаметром 22 см. Використовуємо дно від роз’ємної форми або ж подібного діаметра тарілку і вирізаємо рівне коло.
Розігріваємо сковорідку і кладемо перший корж. Сковорідка повинна бути суха, без олії.
Кожен корж випікаємо з двох сторін до красивого золотистого кольору. Коли всі коржі вже готові, починаємо збирати торт.
В окремій мисці змішуємо сметану і цукрову пудру. Все добре перемішуємо. Кожен корж добре промазуємо готовим кремом, збираємо наш торт. Проробляємо цю процедуру з усіма коржами.
Верх торта і боки теж добре промазуємо кремом. Боки торта посипаємо крихтою з волоського горіха.
Розтоплюємо трохи шоколаду і викладаємо його в кондитерський мішок.
Прикрашаємо верхню частину торта, будь-яким на ваш смак візерунком. В даному випадку круговими рухами нанесли шоколад і потім зубочисткою зробили візерунки.
Торт готовий. Смачного!