Такий смачний горіховий торт зі згущеним молоком, обов’язково сподобається вашим чоловікам.
Для приготування потрібні такі інгредієнти:
- борошно – 2.5-3 склянки;
- цукор – 1.5 склянки;
- яйця – 4 шт;
- сода – 1 ч.л;
- оцет – 1 ч.л;
- коньяк – 50 мл;
- мед – 4 ст.л;
- горіхи будь-які – 100 г;
- ванільний цукор – половина ч.л.
Для приготування крему візьміть:
- масло вершкове – 200 г;
- горіхи грецькі обсмажені – 100 г;
- згущене молоко варена – 300 г;
- для декору шоколад і горіхи.
З’єднуємо яйця з цукром і збиваємо до пишної і густої маси, всипаємо ванільний цукор і ще раз збиваємо.
Просіваємо борошно і порційно додаємо в тісто, перемішуємо до однорідності і додаємо гашену оцтом соду, перемішуємо.
Горіхи подрібнюємо качалкою або в блендері і половини всипаємо в тісто, перемішуємо.
Форму для випікання застеляємо пергаментом. Тісто ділимо на 2 частини і печемо 2 коржа.
Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо коржі протягом 15 – 20 хвилин, готовність перевіряйте зубочисткою.
Готові коржі ділимо на 2 частини.
Для крему збиваємо згущене молоко з вершковим маслом, додаємо залишок подрібнених горіхів. Ставимо крем на 10 хвилин в холодильник.
Заварюємо солодкий чай і просочуємо ним коржі, потім формуємо торт, змащуючи коржі кремом.
Прикрашаємо торт тертим шоколадом і горіхами.