Цей універсальний рецепт тіста для заливних пирогів виручить вас при випіканні частування з будь-якою начинкою: м’ясом, грибами, капустою, фруктами або чим-небудь ще. Тісто виходить м’яким і ніжним. При приготуванні тіста для заливних пирогів краще використовувати сметану 15-20% жирності. Можна навіть замінити половину сметани майонезом, якщо вам більше подобається такий смак. У будь-якому випадку тісто вийде ідеальною основою для ваших пирогів.
Інгредієнти
- Яйце – 3 шт.
- Сметана – 300 г
- Пшеничне борошно – 120 г
- Сіль – 0,3 ч. л.
- Розпушувач – 10 г
Як приготувати універсальне тісто для заливних пирогів
Змішайте сметану і яйця, посоліть і добре перемішайте до однорідності.
Просійте борошно з розпушувачем і перемішайте.
Щоб приготувати пиріг, змастіть рослинною олією форму для випічки, залийте тісто, а потім рівномірно покладіть начинку. Залишки тіста розподіліть зверху.
Випікайте пиріг при 180 ° С приблизно 35-40 хвилин.
При приготуванні заливних пирогів з солодкою начинкою додайте в тісто цукор і ванілін за смаком. А якщо ви хочете використовувати ягоди в якості начинки, додайте до них трохи крохмалю, щоб пиріг не став надто вологим при випіканні.