Тісто для пельменів і вареників

Тісто для пельменів і вареників, рецепт приготування Тісто

Тісто виходить еластичним і м’яким, з ним просто працювати, однаково добре виходять і пельмені, і вареники.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • вода мінеральна газована – 1 стакан;
  • сіль – 0.5 ч.л;
  • яйце – 1 шт;
  • цукор – 0.5 ч.л;
  • олія рослинна – 4 ст.л;
  • борошно – 3-4 склянки.

Процес приготування тіста

Борошно просіваємо.

Всі продукти змішуємо і поступово додавайте борошно, вимішуємо тісто до тих пір, поки воно не перестане прилипати до рук. Муки може вам знадобитися для цього і менше.

Залишіть накрите тісто на 15 хвилин відпочити і потім приступаємо до формування пельменів або вареників.

Порада: це тісто дуже добре піддається роботі і навіть якщо ви робите пельмені на формі, воно не буде рватися, прекрасно злипається по краях. Тісто ви можете добу зберігати в холодильнику і це ніяк не позначиться на його властивості та якості.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар