Тісто для хрустких чебуреків на мінералці

Тісто

Перевірений рецепт, за яким можна швидко приготувати тісто, а чебуреки виходять рум’яними і приємно похрускують.

Класичні або якщо говорити правильно – традиційні чебуреки, правильно готувати з прісного тіста, а в начинку йде нарізане м’ясо з додаванням спецій і трав. Завдяки цьому, коли вони смажаться, навколо розноситься такий аромат, що відразу хочеться їх скуштувати.

Цей рецепт дуже простий, однак результат просто відмінний! Чебуреки виходять красивого золотистого кольору, з “пухирцями” і легко, приємно похрускують.

Рецепт тіста для чебуреків на мінералці

Для тіста на мінералці потрібно:

  • 0,5 л мінеральної води (газованої, несолоної);
  • 7 мірних склянок пшеничного білого борошна;
  • Два яйця;
  • Дві чайні ложки солі і чотири цукрового піску.

Як бачите, інгредієнтів потрібно трохи і вони зовсім прості.

Як робиться таке тісто

Беремо глибоку миску. Відразу наливаємо в неї мінералку, розбиваємо яйця, всипаємо сіль з цукром. Гарненько змішуємо вінчиком до однорідності і щоб цукор з сіллю розчинилися.

Тепер знадобиться інша миска побільше. У неї потрібно просіяти борошно (просівати обов’язково). Коли вся кількість борошна засипана, робимо рукою в середині борошна ямку і заливаємо рідку суміш з мінералки.

Замішуємо тісто руками (не боїмося). Коли замішаний щільна велика куля, перекладаємо її на обробну дошку або стіл і ще трохи приминаємо, таким чином тісто придбає потрібну щільність і еластичність.

Увага! Готове тісто не повинно липнути до рук, а маса повинна бути щільною, інакше чебуреки будуть розклеюватися.

Остаточно замішавши і гарненько пром’яв тісто, формуємо з нього кулю і обертаємо харчовою плівкою. Загорнуте тісто потрібно охолодити протягом 25-30 хвилин в холодильнику.

Корисна порада! З цієї кількості тіста виходить приблизно 15-17 чебуреків. Якщо це багато, можна зменшити вдвічі кількість продуктів для тіста.

Охолодивши, можна діставати і приступати до приготування. Розділяємо, розкачуємо, викладаємо начинку, формуємо чебуреки і обсмажуємо як зазвичай.

З цим тістом вони виходять дуже класні!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар

  1. Леся

    Дякую за дуже смачний рецепт!Це моя 1 спроба і вдала.

    Відповіcти