Так картоплю готує тільки моя свекруха. Ніжні та м’які рулетики до чаю

Другі страви з картоплі

Ніжні та м’які рулетики з різноманітною начинкою готуються просто та швидко. Досить зробити звичайне тісто з молоком та вийде оригінальна здоба до чаю.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • молоко тепле та вода тепла по 100 мл;
  • олія соняшникова, 100 мл;
  • масло вершкове, 2 ст.л;
  • йогурт натуральний чи сметана, 1 ст.л;
  • яйце, 1 шт;
  • сіль дрібку;
  • оцет звичайний чи яблучний, 2 ст.л;
  • борошно, 600 г.

Для начинок необхідно взяти:

  • сир, спеції, зелень;
  • картопля, смажена цибуля, сіль, перець, спеції.

Процес приготування

Молоко тепле змішуємо з теплою водою, олією, йогуртом, яйцем, розм’якшеним вершковим маслом, оцтом, сіллю і перемішуємо масу до однорідності.

Всипаємо просіяне борошно, вимішуємо тісто. Маса повинна вийти м’якою та піддатливою.

Накриваємо та залишаємо на 15 хвилин.

Тісто ділимо на 14 шматочків.

Кожен розкачуємо в найтонший пласт і змащуємо розтопленим вершковим маслом.

На один край викладаємо сир, змішаний із зеленню та сіллю і загортаємо тугий рулет.

Так картоплю готує тільки моя свекруха. Ніжні та м'які рулетики до чаю

Для других рулетів, відварюємо картоплю, перетворюємо на пюре з обсмаженою цибулею, спеціями, зеленню.

Викладаємо рулети на лист, застелений пергаментом.

Ріжемо рулети порційними шматочками і змащуємо збитим яйцем або олією.

Так картоплю готує тільки моя свекруха. Ніжні та м'які рулетики до чаю

Випікаємо при 180 градусах близько 40 хвилин.

Так картоплю готує тільки моя свекруха. Ніжні та м'які рулетики до чаю

Така м’яка і смачна здоба з різними начинками вам точно сподобається і простий рецепт стане одним з ваших улюблених.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар