Страва з картоплі, яка ніколи не набридне. Їж хоч щодня: недорого та смачно

Другі страви з картоплі

Запіканка з картоплі виходить настільки ніжною, соковитою та апетитною, що ви часто готуватимете такий оригінальний і дуже смачний гарнір.

Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:

  • картопля, 800 г;
  • цибуля, 1 шт;
  • риба будь-яка філе, 500 г;
  • вершкове масло, 50 г;
  • сіль, перець, спеції, ароматні трави;
  • яйця, 3 шт.;
  • вершки, 300 мл;
  • сир, близько 100 г, можна за смаком та бажанням.

Процес приготування картопляної запіканки

Картоплю очищаємо від шкірки і ріжемо не товстими кружечками. Філе риби ріжемо шматочками.

Змішуємо яйця з вершками, сіллю, перцем та різними спеціями, ароматними травами та зеленню.

Форму для запікання змащуємо олією.

Викладаємо кружечки картоплі по дну та бокам форми та заповнюємо всю форму. Не забудьте додати в картоплю раніше розрізану кубиками цибулю, а також сіль та спеції. Поливаємо розтопленим вершковим маслом та ставимо в духовку на 30 хвилин. Доводимо картоплю до готовності.

Страва з картоплі, яка ніколи не набридне. Їж хоч щодня: недорого та смачно

Дістаємо готову картоплю. Викладаємо зверху шматочки риби та заливаємо вершково-яєчною масою.

Запікаємо близько 20 хвилин при 200 градусах, потім виймаємо, посипаємо тертим сиром і допікаємо до розплавлення сиру.

Страва з картоплі, яка ніколи не набридне. Їж хоч щодня: недорого та смачно

Подаємо такий ароматний і ситний гарнір з різними закусками та салатами зі свіжих овочів. Перед подачею посипаємо свіжим кропом.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар