Сирний торт на сковороді

Сирний торт

Торт виходить просто чарівний. Рецепт підійде для тих, у кого немає духовки або для літнього періоду. А також сподобається тим, хто любить швидкі і прості рецепти десертів. Тортик прекрасно підійде для сімейного чаювання, а приготувати його можна навіть на дачі.

Необхідні продукти

Для крему

  • 450 мілілітрів молока
  • 150 грам сметани
  • 170 грам цукру
  • 2 курячих яйця
  • 2 столові ложки борошна
  • 2 столові ложки крохмалю
  • 10 грам ванільного цукру
  • 80 грам вершкового масла

Для тіста

  • 200 грам домашнього сиру
  • 1 куряче яйце
  • 100 грам цукру
  • 260 грам пшеничного борошна
  • 6 грам розпушувача тіста

Приготуємо крем. У миску вбиваємо курячі яйця, додаємо сметану, цукор, ванільний цукор, борошно і крохмаль. Все перемішуємо вінчиком.

У каструлю наливаємо молоко і нагріваємо. Беремо один ополоник гарячого молока і швидко перемішуємо, потім додаємо другий і ще раз перемішуємо. Потім тонкою цівкою в гаряче молоко вливаємо приготовлену масу. Варимо до загустіння потім додаємо вершкове масло і перемішуємо. Готовий крем знімаємо з вогню і охолоджуємо.

У миску кладемо сир, додаємо цукор і яйця, перемішуємо. Додаємо борошно, розпушувач і замішуємо тісто.

Готове тісто ділимо на 8 частин і розкачуємо кожну в тонке коло. Кожне коло обсмажуємо на сковороді до рум’яного стану і перекладаємо на дошку.

Зверху накриваємо коржі тарілкою і зрізаємо нерівні краї, перетираємо їх в крихту.

Збираємо торт. На тарілку кладемо перший корж і змащуємо кремом. Потім кладемо другий корж і знову крем. Так збираємо весь торт. Готовий торт змащуємо кремом з усіх боків і присипаємо подрібненою крихтою.

Прибираємо торт в холодильник на 5-6 годин або всю ніч, а потім подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар