Торт виходить просто чарівний. Рецепт підійде для тих, у кого немає духовки або для літнього періоду. А також сподобається тим, хто любить швидкі і прості рецепти десертів. Тортик прекрасно підійде для сімейного чаювання, а приготувати його можна навіть на дачі.
Необхідні продукти
Для крему
- 450 мілілітрів молока
- 150 грам сметани
- 170 грам цукру
- 2 курячих яйця
- 2 столові ложки борошна
- 2 столові ложки крохмалю
- 10 грам ванільного цукру
- 80 грам вершкового масла
Для тіста
- 200 грам домашнього сиру
- 1 куряче яйце
- 100 грам цукру
- 260 грам пшеничного борошна
- 6 грам розпушувача тіста
Приготуємо крем. У миску вбиваємо курячі яйця, додаємо сметану, цукор, ванільний цукор, борошно і крохмаль. Все перемішуємо вінчиком.
У каструлю наливаємо молоко і нагріваємо. Беремо один ополоник гарячого молока і швидко перемішуємо, потім додаємо другий і ще раз перемішуємо. Потім тонкою цівкою в гаряче молоко вливаємо приготовлену масу. Варимо до загустіння потім додаємо вершкове масло і перемішуємо. Готовий крем знімаємо з вогню і охолоджуємо.
У миску кладемо сир, додаємо цукор і яйця, перемішуємо. Додаємо борошно, розпушувач і замішуємо тісто.
Готове тісто ділимо на 8 частин і розкачуємо кожну в тонке коло. Кожне коло обсмажуємо на сковороді до рум’яного стану і перекладаємо на дошку.
Зверху накриваємо коржі тарілкою і зрізаємо нерівні краї, перетираємо їх в крихту.
Збираємо торт. На тарілку кладемо перший корж і змащуємо кремом. Потім кладемо другий корж і знову крем. Так збираємо весь торт. Готовий торт змащуємо кремом з усіх боків і присипаємо подрібненою крихтою.
Прибираємо торт в холодильник на 5-6 годин або всю ніч, а потім подаємо до столу.