Він підійде як для домашнього чаювання, так і для посиденьок з друзями. Приготувати його дуже просто, тому вам не складе особливих труднощів порадувати себе і своє оточення такими приголомшливими літніми смаками. Торт виходять дуже легкий і повітряний. Він настільки смачний, що у нього просто неможливо відірватися. Зберігайте рецепт і розбавляйте свої чаювання такою смакотою.
Необхідні інгредієнти
- 500 гр домашнього сиру 9%
- 500 гр полуниці
- 20 гр листового желатину
- 250 мл полуничного йогурту
- 300 гр вершків 33%
- 250 гр цукрового піску
- 250 гр пісочного печива
- 150 гр вершкового масла
Покроковий процес приготування торта з полуниця і сиру
В першу чергу в окрему ємність відправляємо желатин і заливаємо його холодною водою. Лишаємо на деякий час для набухання. Тепер беремо чашу блендера і ламаємо в ній печиво.
Подрібнюємо його і додаємо сюди масло, попередньо розтоплене. Знову пробиваємо блендером.
Беремо тарілку, на якій буде наш тортик і ставимо на нього кільце з роз’ємної форми. Відправляємо на дно підготовлену крихту з печива і добре утрамбовуємо її.
В окремій ємності об’єднуємо сир, полуничний йогурт і 150 гр цукрового піску. Використовуючи погружной блендер, робимо однорідну масу.
Вимиваємо добре ягоду і видаляємо хвостики. Тепер в залежності від розміру розрізаємо її на 2 або 4 частини.
Охолоджуємо ємність в холодильнику і в неї відправляємо 100 гр вершків, які теж повинні бути охолоджені і цукровий пісок. В результаті ми повинні отримати пишну масу.
Тепер відправляємо її до сирно-йогуртової суміші і акуратно перемішуємо.
Підготовлений желатин трохи підігріваємо, але до кипіння не доводити. Після чого трохи охолоджуємо і перекладаємо до сирної суміші.
Сюди ж відправляємо половину від загальної кількості полуниці і знову перемішуємо.
На основу викладаємо другу половину ягоди і виливаємо сирну суміш.
Потім по поверхні розкладаємо красиво скибочки полуниці і відправляємо в холодильник на 3-4 години.
Після закінчення потрібного часу дістаємо готовий виріб, витягаємо форму, пройшовшись гострим ножем по її краю. Потім нарізаємо на порційні шматочки і подаємо до столу.