Святкова картопля на гарнір

Другі страви з картоплі

Дивовижна закуска з картоплі. Цю страву я завжди готую на свята, під час пікніків, дуже люблять діти, коли картоплю готую на їх дні народження.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • картопля, 1 кг;
  • сир, 50 г;
  • масло вершкове, 30 г;
  • майонез 1 ст.л;
  • зелень;
  • сіль перець;
  • часник, 4 зубчики.

Процес приготування картоплі

Для цієї страви беріть велику картоплю, найбільшу можна розрізати на 2 частини.

Добре промиваємо, шкірку не чисто, робимо проколи виделкою по поверхні.

Запікаємо картоплю при 180 градусах до готовності. Час запікання залежить від розмірів картоплі, в середньому – близько 40 хвилин.

Розм’якшене вершкове масло змішуємо з тертим на дрібній тертці сиром, дрібно різаним часником і зеленню за смаком.

З цієї маси скачуємо кульки, розміром з грецький горіх.

Робимо хрестоподібні розрізи на картоплі і викладаємо в них кульки.

Ставимо на пару хвилин в духовку, щоб масло і сир почали плавитися і подаємо до столу.

Аромат стоїть запаморочливий, страва завжди швидко зникає зі столу, тому готуйте багато, щоб усім вистачило.

Святкова картопля на гарнір

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар