Смачний салат без майонезної заправки

Салат без майонезної заправки, рецепт приготування Салати

Цей салат я пробувала в гостях, тоді навіть не знала, як він називається. Салат мені дуже сподобався: смак незаїждженими, склад відмінний, можна їсти і не переживати за зайві кілограми, якщо, звичайно, сметану використовувати з низьким вмістом жиру. Напевно салат порадує тих, хто не сприймає майонезні заправки. Салат з яловичиною однозначно може зайняти гідне місце на вашому святковому столі.

Інгредієнти

  • Пісна відварна яловичина – 350 г
  • Мариновані печериці – 250 г
  • Зелена цибуля – 6 пір’їн
  • Болгарський перець – 1 шт.

Заправка:

  • Сметана – 3 ст.л.
  • Хрін тертий – 1 ч.л.
  • Сік лимона – 1 ч.л.

Як приготувати смачний салат

Заздалегідь відваріть яловичину в підсоленій воді на помірному вогні під кришкою до готовності, приблизно хвилин 40, час залежить від частини м’яса.

Приготуйте заправку з сметани, хрону, соку лимона, за бажанням посоліть і поперчіть.

Викладіть в салатник гриби, у мене – мариновані печериці, але мені здається, смачніше буде з опеньками.

Яловичину остудіть і наріжте соломкою. Викладіть м’ясо в салатник.

Перець вимийте, обсушіть, видаліть насіння, наріжте соломкою.

Цибулю промийте, обсушіть і дрібно наріжте, викладіть в салатник, заправте сметаною заправкою, за бажанням підсоліть і перемішайте.

Порада! Заправляйте салат перед подачею.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар