Цей салат я пробувала в гостях, тоді навіть не знала, як він називається. Салат мені дуже сподобався: смак незаїждженими, склад відмінний, можна їсти і не переживати за зайві кілограми, якщо, звичайно, сметану використовувати з низьким вмістом жиру. Напевно салат порадує тих, хто не сприймає майонезні заправки. Салат з яловичиною однозначно може зайняти гідне місце на вашому святковому столі.
Інгредієнти
- Пісна відварна яловичина – 350 г
- Мариновані печериці – 250 г
- Зелена цибуля – 6 пір’їн
- Болгарський перець – 1 шт.
Заправка:
- Сметана – 3 ст.л.
- Хрін тертий – 1 ч.л.
- Сік лимона – 1 ч.л.
Як приготувати смачний салат
Заздалегідь відваріть яловичину в підсоленій воді на помірному вогні під кришкою до готовності, приблизно хвилин 40, час залежить від частини м’яса.
Приготуйте заправку з сметани, хрону, соку лимона, за бажанням посоліть і поперчіть.
Викладіть в салатник гриби, у мене – мариновані печериці, але мені здається, смачніше буде з опеньками.
Яловичину остудіть і наріжте соломкою. Викладіть м’ясо в салатник.
Перець вимийте, обсушіть, видаліть насіння, наріжте соломкою.
Цибулю промийте, обсушіть і дрібно наріжте, викладіть в салатник, заправте сметаною заправкою, за бажанням підсоліть і перемішайте.
Порада! Заправляйте салат перед подачею.