Таке тісто ви приготуєте дуже швидко і без проблем. З нього можна готувати пиріжки з різною начинкою, а також дуже смачні булочки. Вироби з цього тіста довго зберігають свою свіжість, тому ви все встигнете з’їсти і не викинути. Собівартість такого тіста мінімальна, що істотно допомагає заощадити на улюблених пиріжках і булочках.
Візьміть наступні продукти:
- Цукор – 4 ст. л .;
- Вода тепла – 3 склянки;
- Олія соняшникова – 1 стакан;
- Сіль – 1 ч. л .;
- Дріжджі сухі – 1 ст. л. з гіркою;
- Для опари – 6 ст. л. борошна;
- Для тіста – 8 склянок борошна.
Покроковий процес приготування тіста на дріжджах і без яєць
В першу чергу готуємо опару: воду нагріваємо до теплого стану, в неї всипаємо цукор, дріжджі і борошно (шість столових ложок). Ставимо її в тепленьке місце, прикривши рушником.
Коли дріжджі ожили, додаємо сіль, вливаємо олію і поступово всипаємо борошно, яке перед цим необхідно просіяти (так вироби вийдуть більш пишними і м’якими).
Приступаємо до замісу тіста. Воно повинно вийти м’яким і пухнастим. Залишаємо його приблизно на 15 хвилин відпочивати.
Потім можете приступати до приготування улюблених пиріжків, булочок, пирогів і навіть можна з цього тіста приготувати основу для піци.