Шоколадний Брауні з сиром і вишнею

Шоколадний Брауні з вишнею - рецепт приготування Рецепти тортів

Брауні сам по собі дуже м’який та ніжний, але ось з сирною начинкою – взагалі чудовий.

Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:

  • шоколад гіркий –  200 г;
  • сіль – щіпка;
  • яйця – 5 шт;
  • масло вершкове – 120 г;
  • борошно і цукор – по 150 г;
  • сир домашній – 300 г;
  • вишня свіжа або заморожена, консервована – 400 г;
  • ванільний цукор за смаком.

Процес приготування

Шоколад топимо на водяній бані, додаємо вершкове масло і перемішуємо до однорідності та охолоджуємо.

Всипаємо цукор і добре вимішуємо.

Забиваємо по 1 яйцю і кожен раз ретельно вимішуємо масу, солимо.

Борошно просіваємо і частинами додаємо в масу, добре вимішуємо.

Змішуємо цукор 50 г, ванільний цукор і яйця, збиваємо до однорідності.

Змішуємо яєчну масу з сиром і перебиваємо блендером.

Форму для випічки застеляємо пергаментом, викладаємо третину тіста.

Зверху – третину сирної маси і третину ягід.

Повторюємо всі шарами так, щоб останній шар було шоколадне тісто.

Духовку розігріваємо до 180 градусів і випікаємо близько 40 – 50 хвилин.

Порада: щоб торт вийшов пишним, форму для випікання беріть меншого діаметру. І найголовніше – це не пересушити, тому краще раніше вимкнути духовку і залишити торт на 5 хвилин при закритій духовці. Сир вибирайте м’який або беріть сирну масу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар