Салат з серцем і солоними огірками

Салати з м'ясом

Сьогодні будемо готувати салат з серцем. Яловиче серце – ідеальний інгредієнт для приготування салатів завдяки своїй незвичайній щільній текстурі. Єдиний мінус – це довга підготовка і варіння даного продукту, але результат того вартий. Серце сам по собі дуже ситний продукт, тому немає необхідності додавати до нього багато поживних компонентів. Відмінна поєднання запропонованих продуктів дозволити створити смачний салат для святкового столу. Крім своїх смакових якостей, салат володіє великою користю для організму.

Необхідні продукти:

  • Яловиче серце – 600 г
  • Солоний огірок – 4 шт
  • Морква – 1 шт
  • Яйце куряче – 4 шт
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Петрушка – 20 г
  • Майонез – 100 г
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком

Покроковий процес приготування:

1. Готуємо інгредієнти для салату з серцем.

2. Серце перед варінням замочіть на кілька годин у воді (3-4 години), щоб позбавити його від крові. У цей період кілька разів міняйте воду. Потім серце обполосніть, покладіть в каструлю, залийте водою. Після кипіння рідину посоліть, зніміть піну на поверхні. Вогонь збавте, варіть серце близько 2 годин до м’якого стану.

3. Солоні огірки наріжте смужками. Сік, який виділиться при нарізці, злийте. При бажанні можна використовувати інший вид нарізки, наприклад, кубиками. Тоді і інші компоненти салату нарізайте аналогічно.

З цибулини зніміть верхній шар, наріжте пір’ям, додайте до огірків, перемішайте, суміш залиште на деякий час в стороні. Цибуля вбере в себе огірковий сік, тим самим трохи промаринується.

4. Моркву заздалегідь відваріть в шкірці до м’якого стану (приблизно 30 хвилин). Готовність можна визначити, проткнувши плід ножем. Моркву остудіть, очистіть, наріжте соломкою.

5. Яйця відварити до стану «круто» приблизно 10 хвилин після бурління, охолодіть, очистіть, настругати смужками.

6. Серце після варіння повністю остудіть, зріжте жирові прошарки і судини, потім наріжте субпродукт аналогічно іншим компонентам салату.

7. Всі підготовлені інгредієнти викладіть в одну ємність, додайте подрібнену зелень.

Салат з серцем і солоними огірками

8. Суміш заправте майонезом, присипте сіллю за смаком, ретельно перемішайте, щоб майонез огорнув кожен нарізаний елемент.

9. Готовий салат з серцем охолодіть 30 хвилин в холодильнику, після подайте на стіл, прикрасьте зеленню. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар