Салат “Наречена” з копченою куркою

Салат Наречена - відмінний рецепт Багатошарові салати

У цього салату багато варіантів, а ми приготуємо салат “Наречена” з копченою куркою. Цей салат відноситься до святкових страв. Він відрізняється незвичайною ніжністю в смаку і в оформленні. Верхній шар зазвичай роблять білим і повітряним, як фата нареченої.

Інгредієнти

  • Курка копчена – 300 г
  • Яйця курячі – 4 шт.
  • Сир плавлений «Дружба» – 100 г
  • Картопля – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Майонез – 100 г
  • Оцет 9% – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Як приготувати салат “Наречена”

Картоплини вимити, залити гарячою водою і відварити до м’якості, а потім викласти на друшляк і облити холодною водою. Після цього очистити від шкірки, дуже добре охолодити і нарізати дрібними кубиками.

Цибулину вимити, дрібно нарізати, залити сумішшю з оцту і гарячої води в співвідношенні 1: 1 і залишити на 20 хвилин для маринування, а потім віджати.

Яйця відварити протягом 10 хвилин, рахуючи від початку закипання рідини, опустити в холодну воду на пару хвилин, обтерти, очистити, остудити, відокремити жовтки від білків і окремо натерти їх на дрібній тертці.

М’ясо нарізати дрібними кубиками.

Плавлений сир натерти на дрібній тертці.

Викладати салат шарами в формувальне кільце:

  • 1-й шар – курка. Змастити курку майонезом.
  • 2-й шар – цибуля.
  • 3-й шар – картопля. Змастити картоплю майонезом.
  • 4-й шар – жовтки.
  • 5-й шар плавлений сир. Змастити сир майонезом.
  • Зверху салату викласти білки.

Дати салату просочитися протягом 2 годин, а потім акуратно, злегка повертаючи і одночасно піднімаючи вгору, зняти формувальне кільце. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар