Салат «Марго»: смачно і незвично

Салат «Марго» - рецепт приготування Салати з м'ясом

Пропоную приготувати салат «Марго», який незважаючи на невелику кількість інгредієнтів, дуже ситний і смачний.

В інтернеті можна зустріти кілька варіантів салату з такою назвою. А який з них правильний, сказати важко: я вибрала не найпоширеніший, але самий вдалий (на мій погляд). Салат «Марго» стане прикрасою будь-якого святкового столу. Простий в приготуванні, чудово виглядає на тарілці, а про смак і говорити нема чого.

Склад продуктів

  • 200 г відвареного курячого філе;
  • два свіжих курячих яйця;
  • два свіжих огірка середнього розміру;
  • половина головки ріпчастої цибулі (або одна маленька головка);
  • 200 грам великого винограду (сорт – на ваш смак);
  • 250 г волоських горіхів;
  • сіль за смаком;
  • 1,5 столові ложки домашнього майонезу.

Покроковий процес приготування

Куряче філе потрібно заздалегідь відварити до готовності. Правильно це зробити можна наступним чином: в каструлю наливаємо воду, солимо і ставимо на вогонь. У киплячу воду опускаємо куряче філе, варимо після закипання 15 хвилин, охолодити в бульйоні. Приготоване таким чином куряче філе виходить м’яким і соковитим.

Два свіжих курячих яйця також заздалегідь відварюємо до готовності (круто), охолоджуємо і очищаємо від шкаралупи.

Відварене куряче філе нарізаємо на шматочки середнього розміру. Перекладаємо в глибоку миску (салатник).

У добре промитих свіжих огірків відрізаємо хвостики (вони можуть гірчити), розрізаємо їх уздовж на чотири частини, а потім нарізаємо тонкими шматочками.

Огірки перекладаємо в миску з м’ясом.

Половину головки ріпчастої цибулі нарізаємо дрібно, відправляємо в салат.

Зварені круто яйця нарізаємо на невеликі кубики, перекладаємо в салатник.

Промитий виноград (у мене великий білий) розрізаємо на чотири частини вздовж, а потім кожну – навпіл (поперек). Виймаємо насіння і перекладаємо ягоди в салат.

Заправляємо салат майонезом власного приготування, перемішуємо.

На закінчення посипаємо салат подрібненими волоськими горіхами. Щоб салат був більш ароматним, обсмажте горіхи заздалегідь на сухій сковороді.

Прикрашаємо салат половинками винограду (або на свій смак) і подаємо на стіл.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар