Пропоную приготувати приголомшливо красивий салат, який схожий на букет червоних троянд. За основу я взяла рецепт салату “Оселедець під шубою”, прикрасивши його замість “шубки” млинцями в формі трояндочок. Салат виглядає дуже святково і займе почесне місце на святковому столі.
Для того щоб приготувати такий салат потрібно зовсім небагато часу. Крім того, готується він з самих звичайних продуктів. Втім, можна приготувати будь-який багатошаровий салат, який поєднується з буряком і прикрасити його також, як пропоную я. Дуже рекомендую приготувати такий салат, впевнена, гості будуть приємно здивовані. Щоб значно скоротити час приготування, раджу овочі відварити напередодні.
Інгредієнти
Для основи
- Картопля – 3 шт.
- Морква – 2 шт.
- Філе оселедця – 2 шт.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Майонез – 100 г
- Свіжа петрушка – 1 пучок
Для декору
- Молоко – 1 ст.
- Борошно пшеничне – 2 ст. л.
- Олія соняшникова – 1 ст. л.
- Яйце куряче – 1 шт.
- Буряк – 2 шт.
- Майонез – 2 ст. л.
Як приготувати салат “Букет троянд”
Почніть з приготування млинців. Для цього підготуйте інгредієнти для них: молоко тепле, яйце, борошно, олія соняшникова.
З інгредієнтів для млинців приготуйте тісто, змішавши всі продукти міксером. Випікаємо млинці. З даної кількості повинно вийти 5-6 млинців діаметром 22-24 см.
Відварену в мундирах і остиглу картоплю очистіть, натріть на тертці і змішайте з 1 столовою ложкою майонезу.
При необхідності посоліть і поперчіть овочі за смаком.
Візьміть плоску тарілку, викладіть рівним шаром картоплю.
Філе слабосоленого оселедця без шкіри і кісток наріжте на невеликі шматочки. Викладіть оселедець поверх картоплі.
Відварену моркву в шкірці очистіть і натріть на тертці.
Змішайте з майонезом, знадобиться близько 1 столової ложки.
Наступним шаром викладіть морквяний, утворюючи гірку.
Поверх морквяного шару викладіть натерті яйця, також формуючи гірку.
Яєчний шар змастіть двома столовими ложками майонезу.
Відварний буряк остудіть, очистіть і натріть на середній терці. Якщо буряк дав багато соку, то злегка відіжміть його.
В буряк додайте майонез, перемішайте.
Млинець змастіть рівним шаром бурякової начинки.
Зверніть млинець рулетиком. Наріжте на невеликі рівні шматочки.
Так зробіть з усіма млинцями і буряковою начинкою.
Верх салату прикрасьте трояндами з млинців.
Між трояндочками розкладіть гілочки петрушки.
Салат готовий! Зберігайте салат в холодильнику.