Салат “Букет троянд” з оселедцем

Салат Букет троянд - відмінний рецепт Багатошарові салати

Пропоную приготувати приголомшливо красивий салат, який схожий на букет червоних троянд. За основу я взяла рецепт салату “Оселедець під шубою”, прикрасивши його замість “шубки” млинцями в формі трояндочок. Салат виглядає дуже святково і займе почесне місце на святковому столі.

Для того щоб приготувати такий салат потрібно зовсім небагато часу. Крім того, готується він з самих звичайних продуктів. Втім, можна приготувати будь-який багатошаровий салат, який поєднується з буряком і прикрасити його також, як пропоную я. Дуже рекомендую приготувати такий салат, впевнена, гості будуть приємно здивовані. Щоб значно скоротити час приготування, раджу овочі відварити напередодні.

Інгредієнти

Для основи

  • Картопля – 3 шт.
  • Морква – 2 шт.
  • Філе оселедця – 2 шт.
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • Майонез – 100 г
  • Свіжа петрушка – 1 пучок

Для декору

  • Молоко – 1 ст.
  • Борошно пшеничне – 2 ст. л.
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Яйце куряче – 1 шт.
  • Буряк – 2 шт.
  • Майонез – 2 ст. л.

Як приготувати салат “Букет троянд”

Почніть з приготування млинців. Для цього підготуйте інгредієнти для них: молоко тепле, яйце, борошно, олія соняшникова.

З інгредієнтів для млинців приготуйте тісто, змішавши всі продукти міксером. Випікаємо млинці. З даної кількості повинно вийти 5-6 млинців діаметром 22-24 см.

Салат "Букет троянд" з оселедцем

Відварену в мундирах і остиглу картоплю очистіть, натріть на тертці і змішайте з 1 столовою ложкою майонезу.

При необхідності посоліть і поперчіть овочі за смаком.

Візьміть плоску тарілку, викладіть рівним шаром картоплю.

Філе слабосоленого оселедця без шкіри і кісток наріжте на невеликі шматочки. Викладіть оселедець поверх картоплі.

Відварену моркву в шкірці очистіть і натріть на тертці.

Змішайте з майонезом, знадобиться близько 1 столової ложки.

Наступним шаром викладіть морквяний, утворюючи гірку.

Салат "Букет троянд" з оселедцем

Поверх морквяного шару викладіть натерті яйця, також формуючи гірку.

Яєчний шар змастіть двома столовими ложками майонезу.

Відварний буряк остудіть, очистіть і натріть на середній терці. Якщо буряк дав багато соку, то злегка відіжміть його.

В буряк додайте майонез, перемішайте.

Млинець змастіть рівним шаром бурякової начинки.

Салат "Букет троянд" з оселедцем

Зверніть млинець рулетиком. Наріжте на невеликі рівні шматочки.

Салат "Букет троянд" з оселедцем

Так зробіть з усіма млинцями і буряковою начинкою.

Верх салату прикрасьте трояндами з млинців.

Салат "Букет троянд" з оселедцем

Між трояндочками розкладіть гілочки петрушки.

Салат "Букет троянд" з оселедцем

Салат готовий! Зберігайте салат в холодильнику.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар