Легкий і освіжаючий салат з зеленого консервованого горошку і пекінської капусти, з дуже смачною та оригінальною заправкою. Цю заправку ви можете використовувати для будь-якого іншого салату і навіть маринувати в ній м’ясо, особливо смачне куряче.
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- капуста пекінська, 400 – 500 г;
- горошок консервований, 1 банка.
Для соусу вам будуть потрібні:
- молоко, 50 мл;
- олія соняшникова, 00 мл;
- сіль, третина ч.л;
- лимонний сік, 2 ч.л;
- часник, зубчик;
- гірчиця французька, половина ч.л.
Процес приготування
Шаткуємо капусту. Для заправки в молоко наливаємо олію і за допомогою погружного блендера збиваємо до хвилини в густу масу.
Додаємо в соус часник, пропущений через прес, сік лимона, сіль, гірчицю. Перебиваємо ще раз блендером. Соус виходить дуже густим.
Капусту змішуємо з зеленим горошком, соусом і перемішуємо.
Я часто ще додаю великі пучки нарізаної петрушки і кропу, дуже свіжо і корисно.
Такий соус також відмінно підійде до будь-якого салату, який заправляється майонезом, можна з ним збирати і закусочні торти.