Салат Берлінський з шинкою і сиром виходить смачним і ситним, а якщо додати гостру гірчицю – то ще й пікантним. Шинку можна використовувати будь-яку – курячу, індичу, свинячу. Замість курячих яєць можна використовувати перепелині – їх потрібно буде взяти 5-6 штук і нарізати четвертинками.
Необхідні продукти:
- Шинка – 140 г.
- Огірок (невеликий) – 1 шт.
- Курячі яйця – 2 шт.
- Твердий сир – 50 г.
- Сметана – 30 мл.
- Гірчиця – 5 мл.
- Картопля – 2 шт.
- Сіль – 2 дрібки.
- Свіжий кріп – 4-5 гілочок.
Як приготувати салат «Берлінський»
1. Підготуйте всі компоненти для салату – відміряйте потрібну кількість сиру, шинки, сметани. Свіжий огірок помийте. Яйця і картоплю зваріть.
2. З шинки зніміть оболонку (якщо є), покришіть дрібним кубиком і пересипте в салатник.
3. Свіжий огірок також наріжте дрібним кубиком і відправте в салатник.
4. Варену картоплю наріжте невеликими кубиками, покладіть до решти продуктів в миску. Щоб з картоплі легко знімалася шкірка, відразу після варіння потрібно покласти її в холодну воду.
5. Зварені круто курячі яйця розділіть на білки і жовтки. Білки наріжте дрібними кубиками, відправте в ємність.
6. Для салату потрібно зробити заправку. Жовтки покладіть в миску і розімніть вилкою. Додайте до них сметану і гірчицю.
7. Кріп дрібно наріжте і покладіть в миску, все перемішайте. Якщо сметана використовується жирна і заправка виходить занадто густою, можна додати 20-30 мл кип’яченої води.
8. Готову заправку перекладіть в салатник.
9. Твердий сир подрібніть за допомогою великої або дрібної терки, відправте в ємність. Підсолити, всипте спеції за смаком і перемішайте.
Страва готова і її можна відразу ж подавати. Перед подачею в кожну порцію можна додати гілочку петрушки.