Салат «Берлінський» з шинкою і сиром

Салати

Салат Берлінський з шинкою і сиром виходить смачним і ситним, а якщо додати гостру гірчицю – то ще й пікантним. Шинку можна використовувати будь-яку – курячу, індичу, свинячу. Замість курячих яєць можна використовувати перепелині – їх потрібно буде взяти 5-6 штук і нарізати четвертинками.

Необхідні продукти:

  • Шинка – 140 г.
  • Огірок (невеликий) – 1 шт.
  • Курячі яйця – 2 шт.
  • Твердий сир – 50 г.
  • Сметана – 30 мл.
  • Гірчиця – 5 мл.
  • Картопля – 2 шт.
  • Сіль – 2 дрібки.
  • Свіжий кріп – 4-5 гілочок.

Як приготувати салат «Берлінський»

1. Підготуйте всі компоненти для салату – відміряйте потрібну кількість сиру, шинки, сметани. Свіжий огірок помийте. Яйця і картоплю зваріть.

2. З шинки зніміть оболонку (якщо є), покришіть дрібним кубиком і пересипте в салатник.

3. Свіжий огірок також наріжте дрібним кубиком і відправте в салатник.

4. Варену картоплю наріжте невеликими кубиками, покладіть до решти продуктів в миску. Щоб з картоплі легко знімалася шкірка, відразу після варіння потрібно покласти її в холодну воду.

5. Зварені круто курячі яйця розділіть на білки і жовтки. Білки наріжте дрібними кубиками, відправте в ємність.

6. Для салату потрібно зробити заправку. Жовтки покладіть в миску і розімніть вилкою. Додайте до них сметану і гірчицю.

7. Кріп дрібно наріжте і покладіть в миску, все перемішайте. Якщо сметана використовується жирна і заправка виходить занадто густою, можна додати 20-30 мл кип’яченої води.

8. Готову заправку перекладіть в салатник.

9. Твердий сир подрібніть за допомогою великої або дрібної терки, відправте в ємність. Підсолити, всипте спеції за смаком і перемішайте.

Страва готова і її можна відразу ж подавати. Перед подачею в кожну порцію можна додати гілочку петрушки.

Салат «Берлінський» з шинкою і сиром

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар