Рибні котлети з філе минтая

Котлети

Рецепт дуже смачних рибних котлет з минтая. Готуються котлети з філе, яке можна купити вже в готовому вигляді або самостійно обробити кілька тушок минтая. У рецепті філе нарізається ножем на дрібні кубики, а не подрібнюється в однорідну суміш. За рахунок цього, котлети виходять дуже соковиті і м’які. Також соковитості котлетам надає ріпчаста цибуля, її важливо нарізати дуже дрібно, щоб вона встигла прожаритися, і майже не відчувалася в страві.

Необхідні продукти:

  • Минтай – 500 г
  • Яйце куряче – 2 шт
  • Картопляний крохмаль – 3 ст.л
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт
  • Сметана – 2 ст.л
  • Соняшникова олія для смаження – 2 ст.л
  • Сіль за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком

Покроковий процес приготування:

1. Приготуйте необхідні продукти за списком.

2. Філе минтая заздалегідь розморозити, повністю позбавте його від рідини. Добре промокніть серветками, щоб філе стало сухими. Наріжте його невеликими кубиками, помістіть в глибоку ємність.

3. Головку цибулі очистити, нарізати максимально дрібно, додайте до риби, перемішайте.

4. У масу вбийте яйця, всипте сіль і мелений перець за смаком, перемішайте.

5. Додайте необхідну кількість сметани і картопляного крохмалю.

6. Суміш ретельно перемішайте до однорідного стану. Маса за консистенцією повинна бути схожа на тісто для оладок.

7. На вогонь поставте сковорідку, влийте невелику порцію олії, нагрійте. У гарячу олію столовою ложкою покладіть рибну масу, формуючи круглі заготовки.

8. Смажте котлети на середньому вогні з двох сторін до придбання рум’яної скоринки, по 3-5 хвилин з кожного. Сковорідку прикрийте кришкою.

9. Котлети викладіть на серветку, щоб вона ввібрала зайву олію. Рибні котлети готові до подачі на стіл. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар