Таке тісто можна використовувати для абсолютно будь-якї випічки. Воно готується досить просто і випічка з нього виходить дуже смачною. Різні пироги, булочки, піца – все це можна приготувати, знаючи цей нехитрий рецепт.
Запишіть, що Вам знадобиться:
- Майонез – 160 грам
- Тепла кип’ячена вода – 260 грам
- Сухі дріжджі – 25 грам
- Цукор – 15 грам
- Сіль – ½ чайної ложки
- Борошно – 800 грам
Дріжджі заливаємо водою і перемішуємо. Залишаємо їх набухати на 15 хвилин. Після кладемо у велику миску майонез, вливаємо в нього замочені дріжджі, висипаємо цукор і сіль.
Збиваємо все за допомогою віночка. Поступово, не перестаючи помішувати, починаємо додавати борошно. Спочатку мішаємо ложкою, а коли це стане важко, замішуємо руками.
Якщо тісто вийшло ніжним і пружним, значить Ви все зробили правильно.
Готове тісто злегка притрушуємо борошном, накриваємо харчовою плівкою і залишаємо в теплі на дві години. Тісто, за цей період часу, має збільшитися в об’ємі і стати пишним.
От і все! Тепер можна творити все, що завгодно!