Рецепт м’ясного салату «Золоте руно»: вабить одним виглядом

Салати

Готуючи вечерю, зловила себе на думці, що давно на моєму столі не з’являлися нові салати. З приходом весни хочеться зелені і свіжих овочів, а більш ситні закуски йдуть на другий план. Так що я порилася в своїх кулінарних записах і витягла один рецепт м’ясного салату з красивою назвою «Золоте руно».

Все необхідне у мене було в холодильнику, так чому б не спробувати. М’ясо підійде будь-яке, в цей раз я взяла індичку. Заправити салат з соліннями можна звичайним майонезом або грецьким йогуртом. Що сказати, дегустація пройшла успішно. Чоловік сказав готувати частіше. Сподіваюся, і вам сподобається.

Необхідні продукти:

  • Індичка – 500 г
  • Твердий сир – 150 г
  • Морква – 200 г
  • Мариновані огірки – 150 г
  • Мариновані печериці – 200 г
  • Часник – 2 зуб.
  • Майонез – 2 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Лавровий лист за смаком

Як приготувати салат «Золоте руно»

Відваріть моркву і натріть її на дрібній тертці або середній. Або ви можете обсмажити терту сиру моркву на сковорідці.

Залийте м’ясо кип’ятком (так воно буде більш соковитим і смачним), додайте сіль і лавровий лист. Відваріть індичку до готовності (30-40 хвилин). Охолодіть і наріжте середніми кубиками.

Наріжте шампіньйони пластинками, а огірки – кубиками. Натріть сир на грубій терці.

Змішайте підготовлені продукти, видавіть часник і заправте салат майонезом. Добре перемішайте.

Якщо ви подаєте м’ясний салат на святковий стіл, це можна зробити красиво. Перекладіть закуску в салатник і злегка утрамбуйте.

Викладіть дно плоскої тарілки листям зелені, а в центр помістіть салат, акуратно перевернувши форму. Смачного!

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар