Приголомшливий салат «Мурашник»

Салат «Мурашник», рецепт приготування Картопляний салат

Простий і дивовижно красивий салат «Мурашник» знайомий багатьом. Його подають в кафе і ресторанах. Але ви і самі можете приготувати його до святкового столу, головне докласти трохи зусиль.

Необхідні продукти

  • 2 стегенця
  • 120 грам сиру
  • 1 свіжий огірок
  • 1 помідор
  • 3 штуки картоплі
  • 2 зубчики часнику
  • 100 грам майонезу
  • зелень
  • рослинна олія
  • сіль, перець за смаком

Покроковий процес приготування салата «Мурашник»

Картоплю очищаємо і натираємо на тертці для моркви по-корейськи. Ретельно промиваємо її під проточною водою і обсушуємо паперовим рушником.

У сковороду наливаємо олію і кладемо частину картоплі. Обсмажуємо до хрусткого стану і перекладаємо на тарілку з паперовим рушником. Точно також обсмажуємо решту. Готову картоплю солимо і перчимо до смаку.

Стегенця відварюємо до готовності, відокремлюємо м’ясо від кісток і нарізаємо шматочками.

Свіжий огірок нарізаємо тонкою соломкою. Точно також чинимо з помідором.
Сир натираємо на тертці. Подрібнюємо приготовлену зелень.

Збираємо салат. Першим шаром викладаємо м’ясо і змащуємо майонезом. Потім робимо шар зі свіжого огірка, солимо і робимо майонезну сіточку. На огірки викладаємо шар з помідорів, солимо і перчимо до смаку, змащуємо майонезом і натираємо часник. Викладаємо шар з сиру, змащуємо майонезом і завершальний шар робимо з обсмаженої картоплі. Присипаємо салат по краю подрібненою зеленню.

Готовий салат подаємо до столу.

Оцініть рецепт
Поділіться з друзями
Додати коментар